MÜSİAD Gençliği 'Küresel Düşünüp, Harekete Geçiyor'

Sakarya Genç MÜSİAD; 26 şube arasında yapılan değerlendirme kriterlerine göre, Haziran Ağustos 2009 ayları arasından 80.95 puanla İkinci olurken, Eylül-Ekim 2009 aylarında ise 89.18 puanla en başarılı şube seçilerek 1. oldu.

EN KALABALIK KATILIM

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 14. Genel Değerlendirme Toplantısı’na da katılan Sakarya Genç MÜSİAD; 26 şube arasında yapılan değerlendirme kriterlerine göre, Haziran-Temmuz- Ağustos 2009 aylarında gösterdiği başarılı çalışmalarıyla 80.95 puanla İkinci olurken, Eylül-Ekim 2009 aylarında ise 89.18 puanla en başarılı şube seçilerek birinci oldu. Sakarya Şube Başkanı Ahmet Zahit Elmas, başarı plaketini ise Genç MÜSİAD Genel Başkanı Fatih Uysan’ın elinden aldı. Genç MÜSİAD tarafından geleneksel hale gelen ve bu yıl ikincisi tertiplenen “Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi”; İstanbul Sütlüce’de bulunan Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. İki gün süren Türkiye (26 şube) ve 19 ülkeden (350 yabancı) çok sayıda genç işadamı ve girişimcinin bir araya geldiği Genç MÜSİAD Genel Başkanı Fatih Uysan’ın ev sahipliğindeki “2. Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi’ne Sakarya’dan da Genç MÜSİAD Başkanı Ahmet Zahit Elmas, Başkan Yardımcıları Adnan Filiz, Yavuz Selim Bakkaloğlu, Bütçe ve Mali İşler Başkanı Rıdvan Ulusal ile birlikte toplam 72 kişi katılarak, kongreyi en kalabalık takip eden şube arasına girdi.

GENÇLERİMİZ DÜNYA’YA YÖN VERECEKTİR

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Turhan, İslam Ticaret Odası Genel Sekreteri Abdulmuhsin Nijawi, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan’ında aralarında bulunduğu kongrede konuşma yapan Genç MÜSİAD Genel Başkanı Fatih Uysan; düzenlemiş oldukları platformların gençlerin sahip olduğu  girişimcilik ateşini göstermek için büyük bir fırsat sunduğunu dile getirdi. Uysan, amaçlarını ise kariyer planlaması yaptıkları bir dönemde alışılan alternatifler dışında, girişimciliği bir seçenek sunmak, girişimciliği kültür haline getirmek, gençleri iş kurma konusunda motive etmek, doğru yönlendirmek ve uzun ömürlü, başarılı iş sahibi olmalarını sağlayacak yolları ortaya koymak olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında hedefinin, Dünya’nın ilk 10 büyük ekonomisi arasında yer almak olduğunu ifade eden MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan;  “İşte ülkemiz, bu niceliksel ve niteliksel üstünlüğe sahip gençlerin omuzları üstünde yükselecektir. O halde, geleceği yakalamak için görev bekleyen gençlerimize, değişim ve dönüşümün zeminini biz hazırlayalım, Onlar, sadece bilgiyi, katma değeri üretsin, Dünya’ya yön versin” dedi.

SERMAYE AKIL VE BİLGİDİR

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise konuşmasında; bilginin öneminden bahsederek; ”Bilgi eskiden para verilmeden elde edilen bir şeydi. O zaman projelerde para etmezdi. O günden bu güne, bilgiden akıldan hiç bir para alınmadığı  dönemden şimdi ise bunların para ile bulunulamaz döneme  gelmiştir. Günümüzde sermaye; akıl ve bilgidir. Dünya’da her şey değişmeye başlamıştır. Günümüzde bilgi; gerçek güç ve kaynak haline gelmiştir. İletişimin gücü, Dünya’da hiçbir şeyin kapalı kalmasına fırsat vermemektedir. Türkiye’nin en büyük üstünlüğü, genç ve dinamik nüfusudur. Ülkemizde, bundan daha büyük bir kaynak yoktur. Böyle genç nüfusu olmayan ülke, hiçbir zaman kalkınamaz” diyerek geçlerin ve iletişimin önemine değindi. İki gün süren ve toplamda 5. oturumum yapıldığı kongrede; “Bilginin Kâra Dönüşümü, Girişimcinin Kendini Anlama Çabası, Geleceğin Fırsat Sunan Sektörleri ve Genç Girişimcilik, Enerji Sektörü ve Girişimcilik, Bilişim Sektörü ve Girişimcilik, Finans Sektörü ve Girişimcilik, Çalıştaylar Ve İkili İş Görüşmeleri” konuları ele alındı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]