MÜSAİD Sakarya Şubesi konferans gerçekleştirdi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi, Sosyal Siyaset Uzmanı, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Seyyar\'ın konuşmacı olarak katıldığı "İşadamlarının Sosyal Boyutu Nasıl Olmalıdır?" konulu bir konferans gerçekleştirdi.
 
Günümüzde zenginliğin hakkını vermenin, manevî ve sosyal sorumluluk açısından en az yoksulluğun hakkını vermek kadar zor olduğunu anlatan Ali Seyyar, "Yoksul, yardıma muhtaç olduğu için, hak sahibi olabilirken zengin, hak sahibini memnun etmek için çaba göstermekle mükelleftir. Servetini bir emanet olarak gören şuurlu bir zengin, yardıma muhtaç yoksul ve düşkünlere yardım etmeyi, manevî bir borç olarak telakki eder. Diğer bir deyişle varlık sahibi kişiler, varlıklarını yoksullarla gönülden paylaşabilmelidir, çünkü İslâm\'a göre maddî varlıklardan yoksulların da belirli bir hakkı bulunmaktadır. Diğer taraftan hakkı olanı vermek konusunda cömert davranmak varlığın bereketlenmesine ve fakirin de mutluluğuna yol açmaktadır. Böylelikle cömertlik düsturu ile yapılan sosyal yardımların etkisi sayesinde toplumda sosyal barış, denge, kardeşlik ve huzur sağlanmış olacaktır." dedi.
 
Maddi zenginlik her şey demek değildir
 
Maddî kazanımların, ancak fikrî, ilmî, sosyal, kültürel ve ahlâkî gelişmelerle bir anlam taşıyabileceğini belirten Seyyar, "Gelir durumları farklı da olsa hem zenginlerimiz, hem de yoksullarımız aslında çetin bir imtihanın içindedirler. Bize düşen görev, her iki durumu da bütün yönleriyle iyi tahlil etmek ve içinde bulunduğumuz duruma göre vaziyet almaktır. Bu bağlamda yoksullukta sosyal dayanışma ne kadar önemli ise maddî kalkınmada da manevî rabıtalar o kadar elzemdir." dedi.
 
MÜSİAD\'ın amaçlarından birinin de toplumsal gelişim olduğunu belirten Şube Başkanı Halit İnci, "MÜSİAD üyeleri olarak bizler kişilerin ve kurumların kazanması ve kalkınması ile birlikte; ülkemizin ve toplumumuzun da sosyal ve kültürel, siyasal ve ekonomik, bilimsel ve teknolojik yönlerden kazanması ve kalkınmasına; daha mutlu ve müreffeh, daha güçlü ve muteber bir ülke, toplum düzeyine çıkmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz". dedi. MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci konuşmalarından dolayı Sosyal Siyaset Uzmanı, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Seyyar\'a teşekkür ederek, günün anısına kendilerine fidan bağışı sertifikası hediye etti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]