Müjde: Ballıkaya Barajı İçin Çalışmalara Başlandı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Ballıkaya Barajı, 3. ishale hattı ve Sakarya nehri üzerinde hidroelektrik santrali projeleriyle Sakarya'nın su ve çevre konusunda önde giden iller arasına girdiğini belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Duran, şehir genelinde su ve kanalizasyon çalışmaları hakkında basın toplantısı düzenledi. Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) Genel Müdürü Rüstem Keleş'in de hazır bulunduğu toplantıda çalışmalar hakkında bilgi veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Duran, "Sakarya'ya temiz su vermek için çalıştık. Bunun için kısa, orta ve uzun vadeli planlar yaptık. Yaptığımız projelerle Sakarya 2050 yılına kadar su sorunu yaşamayacak. 3. ishale hattı bu projeler açısından çok önemli. 2050 yılından sonra da su sorunun yaşanmaması için projeler hazırladık. Başarılı bir şekilde su hizmeti verirken vatandaşı üzmemeye dikkat ettik. Bunu gerçekleştirmek için cumartesi günü çalışan ADASU personeline teşekkür ediyorum.
Ayrıca büyükşehirlere göre en düşük fiyatla vatandaşa su verdik"
dedi.

Duran, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İlerde Sapanca gölünün suyunun yetmeme ihtimali üzerine Ballıkaya Barajı için çalışmalara başladık. Bunun plan çalışmaları tamamladı. İnşallah 2009 yılında proje çalışmalarına geçiliyor. 2010 yılında Ballıkaya Projesi'nin inşaatı başlayacak. Bu Sakarya için çok önemli bir kazanç, bunun öncüsü olmanın gururunu yaşıyoruz. Sakarya, Sapanca'nın yanında alternatif su kaynağına kavuşacak.

Dünyanın sayılı tatlı su kaynaklarından olan Sapanca'yı tabii ki ihmal etmeyeceğiz. Sapanca gölünü korumak için başlattığımız kuzey kolektör çalışmalarını tamamlayacağız. Sakarya nehri göletlerinden Çark deresine su verdik. Derede artık insanlar balık tutmaya başladılar. Suyun çekilmesiyle oluşan bataklık ortadan kalktı. İlçelerin büyükşehir sınırlarına dahil edilmesiyle 2 bin 400 kilometreye yakın su şebekesi hattı döşedik. Bu çalışmalarla özelikle Ferizli ve Söğütlü köylerindeki susuzluk ortadan kalktı.

Ayrıca şehir merkezinde yaptığımız çalışmalarla su baskınları olmuyor. Sakarya Nehri üzerinde sudan enerji üretme projesi için ekip çalışması yaptık. 3 bölgede enerji santrali kurma durumuna geldik, ihale aşamasın geldik. Önümüzdeki yıllarda bu enerji santrallari kısım kısım ihale edilecek. Bu sayede Sakarya kendi enerjisini üretecek. Su ve çevre konusunda yaptığımız çalışmalarla Sakarya önde giden iller arasına girmiştir."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]