Muhteşem Şölen

Hendek Belediyesi'nin düzenlediği, "Hendek Belediyesi 10. Geleneksel Sünnet Şöleni ve Yağlı Güreşleri" etkinliklerine, çevre il ve ilçelerden 15.000 kişi katılarak güreşleri izlediler.

250 çocuğun erkekliğe ilk adım attığı şölen çarşı merkezinde Mehter Takımı'nın gösterisiyle başladı. Şölene, AK Parti İl Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Recep Yıldırım, Ayhan Sefer Üstün, Hasan Ali Çelik, İl Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, Karapürçek Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu, SESOB Başkanı Hasan Alişan, AK Parti İlçe Başkanı Şenay Sakal, Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, belediye başkanları, ilçe başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehteran eşliğinde alana geldiler

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve Selman Dede Güreş Ağası Halit Evin, sünnet olacak çocuklarla, Mehteran Bölüğü eşliğinde Selman Dede Mesire Alanı'nda yürüyerek güreş yapılacak alana geldiler. Alanda Mehteran ekibinin verdiği konser büyük beğeni topladı. Protokol mensupları daha sonra hep birlikte sünnet yapılacak alana giderek sünnet olan çocuklara geçmiş olsun dileğinde bulundular. Başkan İnci, sünnet olan çocuklara top, balon, oyuncak ve sertifika verdi. Hendek Belediyesi Karate İhtisas Kulübü, Muay Thai ekibi, taekwondo gösterileri ve Karadeniz Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri törene renk kattı.

Hendek ilk 20'de

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, "Geleneksel hale getirdiğimiz bu organizasyonumuza her yıl binlerce insanımız katılıyor. Her yıl şölenimize katılım biraz daha artıyor. İlçemiz her gün biraz daha tanınıyor. Hendek'imiz Türkiye genelinde yapılan ve büyükşehir belediyelerinin de içinde bulunduğu bir ankette ilk 20'ye girdi. İlçemizin adını tüm Türkiye'ye duyurduk. Yapmış olduğumuz çalışmaların ve gayretlerin meyvelerini alıyoruz. Hendek şu an çok farklı konuma geldi. Bunu elbirliği ile başardık. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğimizi tüm Türkiye'de duyuracağız." dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, şölende emeği geçenleri tebrik ederek, "Hendek, her geçen gün hızla büyüyor. Bunda tüm kurumların elbirliği ile çalışmasının payı büyük. Bu güzel yerde çeşitli spor aktivite alanlarının yanında yeni yapılan hayvanat bahçesi de ilimizde bir ilktir. Burada Belediye Başkanı Ali İnci'yi gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Hendek çok daha büyük başarılara imza atacaktır." diye konuştu. Milletvekilleri Hasan Ali Çelik ve Recep Yıldırım da kısa birer selamlama konuşması yaptılar. Şölene çok sayıda siyasetçi katılırken siyasi konuşma yapılmadı. Şölen alanında ayrıca 70 civarında eski Hendek resmi sergilendi. Mesire alanına kurulan panayırda da gelenler hoşça vakit geçirdiler.

Şölenden notlar

Şölende 10 bin kişilik etli pilav, ayran ve tatlı dağıtıldı. Hendek Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, engelli vatandaşları da şölen alanına çıkmalarına yardımcı olarak onların da etkinliği izlemelerini sağladı. Şölende 287 personel görev yaptı. Hendek Belediyesi'nin yaptığı projeler açık alanda sergilendi. Hendek Belediyesi Arama Kurtarma Timi (HAKUT) bir sergi düzenleyerek 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinde yaptıkları çalışmaları perde ve projeksiyon yardımıyla vatandaşlara izlettiler. Programda TRAC ekibi de aracıyla tanıtım yaptı ve telsizle haberleşme hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Şölene gelen vatandaşlar piknik yapma imkanı da buldular. Hendek Gül Kooperatifi, araçlarıyla vatandaşları Salman Dede Mesire Alanı'na gün boyunca ücretsiz taşıdılar. Sakarya'nın ilk ve tek hayvanat bahçesi vatandaşların ilgisini çekti. Vatandaşlar, Salman Dede Mesire Alanı'nda kurulan panayırda hoşça vakit geçirdiler. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, törene katılanlarla tek tek ilgilendi ve mesire alanını gezdirdi. AK Parti ilçe başkanlarının tamamı şölene katıldı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]