Muhtarlık bölgesi seçmen listeleri askıya çıktı

Sakarya'da 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için muhtarlık bölgesi seçmen listeleri bugün askıya çıktı.

Öğle saatlerinde mahallelerindeki muhtarlıklara giden vatandaşlar, 1 Kasım'da sıkıntı yaşamamak için listede isimlerinin olup olmadığını kontrol etti.

Listede isimlerini bulamayan vatandaşlar il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvurdu. 

32 Evler Mahallesi muhtarı Sabahattin Altın, seçmen listelerinin bugün itibarıyla askıya çıktığını belirterek, "Mahallemizde 4 bin 900 seçmenimiz var. Listeler askıya çıktıktan sonra vatandaşlarımız gelip bakmaya başladı. Grup halinde gelenler de oluyor" ifadesini kullandı.

Listelerin 10 Eylül'e kadar askıda kalacağını ifade eden Altın, "O zamana kadar vatandaşlarımız mutlaka isimlerinin olup olmadığını listeden kontrol edeceklerdir. İsimleri listede olmayanlar, il ve ilçe seçim kurullarına gidip müracaatlarını yapacaklar" dedi.

Necmi Akarsu da 32 Evler'de 500 civarında seçmen yakınının olduğunu, isimleri kontrol ettiğini belirterek, "Şu ana kadar sıkıntı yok, isimlerimiz var. Allah nasip ederse 1 Kasım'da sandığa gidip oyumuzu kullanacağız" şeklinde konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]