Muhtar ve köylüler nöbet tutuyor!

Sakarya\'da akşam saatlerinden itibaren aralıksız devam eden yağmur nedeniyle, Akyazı Alaağaç Mahallesi\'nde dere taşması sonrasında çevrede bulunan ev ve ahırlar sular altında kaldı. Vatandaşlar ise ani su baskınlarına karşı nöbet tutuyor.

Akyazı Alaağaç Mahallesi\'nde yağmur yağışıyla birlikte yetersiz kalan dere yatağında yine sel baskını yaşandı. Akyazı Alaağaç mahallesi Muhtarı Ali Yalçın ve vatandaşlar ise olası bir sel taşkınına karşı köprüde nöbet tutuyor. Kısa bir süre önce bölgede yaşanan sel felaketine dikkat çeken Muhtar Ali Yalçın; “En ufak bir sel felaketinde insanlar uyku uyumaz hale geliyor. Bu akşamki olayda bazı evler sular altında kaldı. İki ay öncesi meydana gelen sel sonrası devlet su işlerine bütün girişimlerimizi yaptık.Dere yataklarının bütün sorumluluğu DSİ’nindir. İnsanların ölmesi mi gerekiyor? Dere, devlet işidir. Akyazı Belediyesi\'nden mart ayından beri aldığım hizmetleri her kez biliyor. Benim sorunum Akyazı Belediyesi ile olamaz. Benim kaymakamlıkla da sıkıntım yok. Kabadere mevkiinin kesinlikle ıslah edilmesi gerekiyor" dedi.

700 hanesi bulunan Alaağaç Mahallesi\'nde, dere yatağına yakın mevkide ve her dere taşmasıyla ilk zarar gören hane sahibi olan Ali Biçer ise; "Aynı sorun yıllardan beri oluyor. Benim evim de selin ağzında. Kendi imkanlarımız ölçüsünde kendimizin ve hayvanlarımızın can güvenliğini almaya çalışıyoruz. Çözüm için derenin ıslah edilmesini istiyoruz” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]