Muhsin Yazıcıoğlu, Ağca'ya Tokat Atıp Yanından Kovmuş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sakarya İl Başkanı Reşat Usturbelli, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ihtilalden sonra Kenan Evren'i öldürmek isteyen Mehmet Ali Ağca'yı, tokatlayarak yanından kovduğunu söyledi.

Usturbelli, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında Mehmet Ali Ağca'nın cezaevinden tahliye edilmesi sırasında ve sonrasında yanında bulunan Hasan Sekmen'nin daha önce Hendek İlçe Başkanlığı görevinde bulunduğunu ancak istifa ettiğini, parti üyesi dahi olmadığını söyledi.

Ağca'yı Yanından Kovuyor, Hatta Tokatlıyor

Muhsin Yazıcıoğlu'nun yakın çalışma arkadaşlarından birisi olan Usturbelli, 1980 darbesi sonrasında Ağca'nın, cezaevinden kaçıp ya da kaçırıldıktan sonra esrarengiz bir şekilde, o zaman kaçak konumunda bulunan ve en yakın arkadaşlarının bile yerini bilmediği rahmetli Yazıcıoğlu'na bir şekilde ulaştığını ifade etti.

Usturbelli, Ağca'nın Yazıcıoğlu'na Kenan Evren'i öldürmek istediğini söylediğini dile getirerek şunları kaydetti: "Ağca, ebedi liderimize Kenan Evren'i ve ihtilal konsey üyelerinden birini, özellikle de Nurettin Ersin'i öldürmek istediğini söylüyor. Muhsin Yazıcıoğlu da bunun arkasındaki kirli oyunu seziyor, Ağca'yı yanından kovuyor, hatta tokatlıyor. Muhsin Yazıcıoğlu bu oyuna gelseydi bu karalık oyunu sezmeseydi ülke bir kaos ortamına sürüklenecek belki uzun bir süre askeri yönetim devam edecekti."

"AĞCA KONUŞURSA ERGENEKON ÇÖZÜLÜR "

Ağca'ya konuşması çağrısında bulunan Usturbelli, Ağca'nın ülkenin istikrarının bozulmasında taşeron olarak kullanıldığını vurguladı. Abdi İpekçi ve Gün Sazak'ı aynı odakların öldürdüğünü, taşeron ve tetikçilerinin farklı olabileceğini dile getiren Usturbelli "Dolayısıyla 80 ihtilaline, ihtilallere zemin hazırlamak, istikrarı bozmak için bir takım karanlık güçler ülkede kaos ortamı oluşturmuşlardır. Ağca'da taşeron olarak kullanılmıştır. Bu günkü Ergenekon'a giden yolda Ağca bir kilometre taşıdır. Ağca, konuşup, takip edilip çözüldüğü zaman bu günkü Ergenekon'un da ipuçları ortaya çıkacaktır. O günden bu güne nasıl gelindiği anlaşılacaktır. " diye konuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]