Müftülükten cezaevinde iftar

Sakarya Müftülüğü tarafından 2014 Yılı Ramazan ayı Etkinlikleri kapsamında, Sakarya Geyve Açık Cezaevi’nde kalan mahkumlara yönelik ‘Cezaevi İftar Sofrası Programı’ gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve davetliler; Sakarya Müftülüğü tarafından Geyve Müftülüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Programda, Sakarya Geyve Açık Cezaevi’nde kalan mahkumlarla birlikte oruçlarını açtılar. İftar Sofrası Programı; Adapazarı SSK Lokman Hekim Camii İ-H. Ali Altıntaş’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Ali Erhun’un açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Cezaevi’nde kalan mahkumlara hitaben “Sabır ayı Ramazan-ı Şerif ve Yalnızlık” konulu bir konuşma yaparak, ‘Ramazan-ı Şerif vesilesiyle mahkumlarla birlikte olmaktan ve aynı sofrada aynı lokmayı paylaşmaktan dolayı duyduğu mutluluğu’ ifade etti. Konuşmanın ardından, İftar vaktinin girmesiyle okunan ezanın eşliğinde hep birlikte oruçlar açıldı.

Oruçların açılmasının ardından Program, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli tarafından yapılan dua ile devam etti. Programda son olarak, Sakarya Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Civelek ve Geyve İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan din görevlileri tarafından ilahi ve kasideler seslendirildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]