Müftülükte Vaaz ve İrşat Hizmetleri değerlendirildi

Sakarya Müftülüğü tarafından belli aralıklarla yapılan “Sakarya Müftülüğü Vaaz ve İrşat Hizmetleri Toplantısı”, il müftülüğünde ve ilçe müftülüklerinde görev yapan Vaizlerin katılımlarıyla Sakarya Müftülüğü’nde gerçekleştirildi.

Sakarya genelinde sürdürülen Vaaz ve İrşat Hizmetlerinin değerlendirildiği Toplantıda; İl Müftü Yardımcıları, Din Hizmetleri ve Eğitim Hizmetleri Şubesi Müdürleri, Din Hizmetleri ve Eğitim Hizmetleri Uzmanları, Sakarya genelinde görev yapan Vaizler Sakarya Müftüsü İlyas Serenli başkanlığında bir araya geldi. 2013 yılı Vaaz - İrşat Hizmetlerinin genel bir değerlendirilmesinin yapıldığı ve 2014 yılı Vaaz - İrşat Hizmetleri konusunda gerçekleştirilecek faaliyetlerin ele alındığı ‘Sakarya Müftülüğü Vaaz ve İrşat Hizmetleri İstişare Toplantısı’nda şu gündem maddeleri konuşularak bir yol haritası çıkarıldı:
“2013 yılı Vaaz ve İrşat Hizmetlerinin değerlendirilmesi. 2014 yılı Vaaz ve İrşat Hizmetleri konusunda Sakarya genelinde gerçekleştirilecek faaliyetler. 20 günlük II. Dönem Özel Vaaz ve İrşat programının planlanması. (konu seçimi, gidilecek yerler vs.) Vaaz ve hutbelerin etkinliğiyle ilgili genel değerlendirme. İl müftülüğü fetva nöbeti konusu. Din Hizmetleri Yönetim Sistemi vaaz ve hutbe girişleri. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kurumlarına yönelik faaliyetler (huzurevi, sevgi evi, yetiştirme yurtları, ve rehabilitasyon merkezleri). Kur’an kurslarının denetimi konusu. Hutbe ve vaaz komisyonunda görev alacak görevliler konusu.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]