Müftülük ve Diyanet İşleri iftar programı düzenledi

Sakarya Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sakarya Şubesi’nce organize edilen İftar Sofrası Programı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Yetim ve Öksüz Çocuklar Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne kayıtlı yetim ve öksüz çocuklar ve aileler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı yetiştirme yurtlarında kalan çocuklar, Sakarya il genelinde görev yapan din görevlileri tarafından belirlenen İhtiyaç Sahipleri ile Suriyeli ve Iraklı mülteci kardeşlerimiz olmak üzere yaklaşık 700 fakir ve kimsesiz davetli ile Bilecik\'ten gelen vaaz ve irşat heyeti, kamu kurum ve kuruluşları ile ilimizde faaliyet gösteren STK’ların temsilcileri, hayırsever işadamları ve din görevlilerinden oluşan diğer davetlilerin buluştuğu İftar Sofrası Programı Elmas Garden Otel’de yapıldı.

Nezih bir ortamda gerçekleşen İftar Sofrası Programı, okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Sakarya Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından icra edilen Tasavvuf Musikisi ve seslendirilen kasideler, programa katılanlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Ardından İftar vaktinin girmesiyle okunan ezanla birlikte oruçlar açıldı. Davetlilerin oruçlarını açmasının ardından Sakarya Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sakarya Şube Başkanı İlyas Serenli’nin Diyanet İşleri Başkanlığınca hayata geçirilen ‘Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman’ temalı Projesi ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın faaliyetleriyle ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu konuşması ve DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş’ın tüm davetlilere hitaben yaptığı konuşma ile devam eden program; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kardeş Şehir Projesi kapsamında Sakarya Müftüsü İlyas Serenli’nin davetlisi olarak ilimize gelen Bilecik Müftüsü Necati Akkuş’un duygu dolu duası ile son buldu. Toplumun her kesimini kucaklayıcı sosyal içerikli mesajların verildiği İftar Sofrası Programı’nda, Türkiye Diyanet Vakfı’nın tanıtım ve faaliyetlerinin konu edildiği Sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Düzenlenen İftar Sofrası Programına; Sakarya Vali Yardımcıları Recep Uzal, Hikmet Dinç ve Akın Yılmaz, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Fevzi Kılıç, Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Yorulmaz, DİB Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Arifiye Kaymakamı Mehmet Ünal, Bilecik Müftüsü Necati Akkuş Başkanlığındaki Bilecik Müftülüğü Heyeti, İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şube Başkanı Dr. Vadettin Aktaş, YÖÇEYDER Başkan V. İsmail Eminler, ilçe müftüleri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]