Müebbet Hapisten Son Anda Kurtuldu

Kocaali'de geçen yıl fındık bahçesinin paylaşımı konusundaki husumet yüzünden kendilerine av tüfeği ile ateş eden amcalarını çıkan çatışmada öldürdükleri iddiasıyla müebbet hapis istemiyle yargılanan 2 kardeş beraat etti.

Çocuklarının beraat kararını duyan anne gözyaşlarını tutamadı.

Geçen yıl Temmuz ayında Kocaali ilçesi Selahiye Köyü'nde meydana gelen olayda, fındık bahçesinin paylaşımı konusundaki husumet yüzünden bahçede çalışırken ailesine av tüfeği ile ateş eden amcaları Ayhan Tıkan'ı (45), çıkan çatışmada av tüfeği ile öldüren H. T. (21) ve kardeşi G. T. (15) Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Duruşmada tutuklu sanıklar, sanık ve mağdur tarafın avukatları ile sanıkların ailesi hazır bulundu.


Mahkeme heyeti, sanıkların eylemlerini maktülden kaynaklanan, kendilerine yönelik gerçekleşen haksız saldırıyı o anda hal ve koşullara göre saldırı ile orantılı bir biçimde def etmek zorunluluğu içerisinde işlemiş olduklarından dolayı H. T. (21) ve kardeşi G. T'nin beraatine karar verdi. 'Kasten adam öldürme, Kasten adam öldürmeye teşebbüs ve kasten yaralama' suçlarından müebbet hapis istemi ile yargılanan çocuklarının beraat kararını duyan anne sevinçten gözyaşı döktü.

Mahkemenin verdiği beraat kararının ardından tutuklu 2 kardeş Ferizli Cezaevi'nden tahliye edildi. Mahkemenin verdiği karar Yargıtay tarafından onaynırsa kesinleşecek.

OLAY

22 Temmuz 2008'de Kocaali ilçesi Selahiye Köyü'nde meydana gelen olayda, Ayhan Tıkan, fındık bahçesinin paylaşımı konusunda aralarında husumet bulunan kardeşi S.T'nin bahçede çalışan eşi F.T. çocukları H.T., G.T'ye av tüfeği ile ateş açmıştı. Amcasının açtığı ateşe tüfekle karşılık veren G.T'nin yaralanması üzerine ağabeyi H.T. kardeşinin elindeki tüfeği alarak amcasına ateş ederek karşılık vermişti. Çatışma sırasında Ayhan Tıkan'ın eşi N.T. ve oğlu E.T. de bahçeye gelmesi üzerine karşılıklı çatışma çıkmıştı. Çatışmada Ayhan Tıkan ölmüş, oğlu E.T. eşi N.T. ile G.T. yaralanmıştı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]