Mudurnu Deresi'nde ceset bulundu

Akyazı'da Mudurnu Deresi'nde bir kişinin cesedi bulundu. Cesedin 13 gündür kayıp olan 54 yaşındaki Cemal Çalışır'a ait olduğu tespit edildi.

D-100 karayolunun Mudurnu Köprüsü altında bir erkek cesedi bulundu. AFAD ekibince sudan çıkarılan ceset, savcının yaptığı incelemenin ardından Akyazı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Cesedin,  kayıp olarak aranan 54 yaşındaki Cemal Çalışır'a ait olduğu belirlendi.

İstanbul'da oğlunu ziyaret ettikten sonra Gümüşhane'ye dönen Cemal Çalışır, iddiaya göre alkollü olması nedeniyle TEM yolu Sakarya Akyazı gişeleri mevkiinde otobüsten indirildi. Cemal Çalışır gece otobüsten indirildikten sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. 13 gün önce Cemal Çalışır'ın kaybolması araştırılırken, yolda otobüsten indirildiği belirlenerek, dün Akyazı'da arama çalışmalarına başlandı.

Sakarya Jandarma Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri bölgede arama çalışmalarında bulunurken, bugün Akyazı Gebeş mevkiinde arama yapıldı. Jandarma ekipleri Mudurnu Deresi içerisinde bir ceset görerek, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerini uyardı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibi botla dereye girerek Cemal Çalışır'ın cesedini alarak kıyıya çıkardı.

Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Cemal Çalışır'ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cemal Çalışır'ın otobüsten indirildiği iddialarıyla ilgili olarak araştırma yapılırken, soruşturma başlatıldı.

 

İstanbul'da yaşayan oğlunu ziyaret ettikten sonra ortadan kaybolan ve yapılan çalışmalar sonucu Sakarya'da Mudurnu deresinde cesedi bulunan 54 yaşındaki Cemal Çalışır'la ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor.

İstanbul, Kayıp Şahıslar Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yapılan çalışmalarda Cemal Çalışır'ın memleketine gitmek için bindiği şehirlerarası yolcu otobüsünden Sakarya'da kendi istediği ile indiği tespit edildi. İfadeleri alınan otobüs şoförü ve yolcuların "Aniden yerinden kalkarak inmek istediğini söyledi. Bazı yolcuların 'bu karanlık yerde inip ne yapacaksın' uyarılarına aldırış etmeden aracı terk etti" dedikleri belirtildi.

İstanbul'da oğlunu ziyaret ettikten sonra Gümüşhane'ye dönmek üzere şehirlerarası yolcu otobüsüne binen Cemal Çalışır, 6 Nisan 2016 tarihinde esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Yakınlarının eve dönmeyince 12 Nisan 2016 tarihinde yaptığı müracaat üzerine İstanbul, Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada Cemal Çalışır, 14 gündür aranıyordu. Polis olayla ilgili yaptığı soruşturmada Cemal Çalışır'ın, bindiği otobüsten Sakarya, Akyazı gişeleri mevkiinde indiğini tespit etti. Bunun üzerine otobüs şoförü ve o gün araçta bulunan yolcuların ifadeleri alındı. Otobüs şoförü ve yolcular, Cemal Çalışır'ın olay günü kendi isteği ile otobüsten indiğini belirledi. Poliste bilgi sahibi olarak ifadeleri alınan bazı yolcuların "Aniden ayağa kalkarak inmek istediğini söyledi. Ona bu karanlık yerde araçtan inmemesini başına bir şey gelebileceğini söyledik ama  o dinlemedi. Otobüs durduktan sonra araçtan inip karanlığın içinde kayboldu" dedikleri öğrenildi.

Polis soruşturması sırasında elde edilen bu bilgiler doğrultusunda, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü, Sakarya Jandarma Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan aramalarda Cemal Çalışır'ın cesedinin, Sakarya'da Mudurnu deresinde  bulunduğu öğrenildi. Ceset üzerinde yapılan ilk incelemede herhangi bir darp yada cebir izine rastlanmadığı öğrenildi. Çalışır'ın  ölüm sebebin Adli Tıp Kurumunda yapılacak incelemenin ardından belli olacak.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]