Moldovalı Başkanlar Hendek'te belediyecilik dersi aldı

Moldova Cumhuriyeti-Gök Oğuz Yeri Özerk Bölgesi Belediye Başkanları, Uluslararası Yerel Yönetimler Eğitim ve Araştırma Merkezi (UYEM) eğitim programı kapsamında Hendek Belediyesi’ni ziyaret ederek, bütçe yönetiminden entegre tesislere, spor tesislerinden rekreasyon projelerine kadar bir çok konuda bilgi aldı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde düzenlenen eğitim programı kapsamında Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi Belediye Başkanlarından oluşan 20 kişilik heyet Hendek’e geldi.

Gökoğuz Yeri Komrat Şehri Belediye Başkanı Nikolay Dudoglu başkanlığındaki konuk heyet, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin de katıldığı toplantıda örnek projeleri inceleyerek mali yapıdan kentsel dönüşüme, sosyal belediyecilikten afet yönetimine kadar birçok konuda bilgi sahibi oldu. Hendek Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili bilgi alan konuk heyet, daha sonra kentte kısa bir gezinti yaptı.

Öte yandan heyette yer alan Moldova Cumhuriyeti Gök Oğuz Yeri Özerk Bölgesi Komrat Belediye Başkanı Nikolay Dudoğlu, Hendek Belediyesi ile Komrat Belediyesi’nin kardeş olduğunu, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin kendilerine her zaman destek olduğunu belirterek teşekkür etti. Belediye Başkanı Ali İnci’de Hendek’in geniş bir coğrafya olduğunu ifade ederek ikili ilişkileri her alanda geliştireceklerini söyledi.

Moldova\'dan Hendek\'e teşekkür

Özellikle Türkiye’de ilklerden olan Bayraktepe Tesisleri, İslam Dünyası’nın en büyük kubbeli camilerinden olan Rasimpaşa Merkez Camii, Uludere Rekreasyon Projesi, Hendek Gençlik Merkezi hakkında bilgi veren Başkan İnci, tesislerin şehrin kimliğine katkı sağlamasının öneminin altını çizdi. Hendek Belediyesi’ne ait olan beton santrali,kilitli parke fabrikası, taş kırma eve eleme tesisi, mobilya atölyesini de gezdirerek bilgi veren Başkan İnci, belediyelerin israf etmeden daha fazla hizmet etmenin gayretinde olmalarına dikkat çekti.

Moldova Cumhuriyeti- Gök Oğuz Yeri Özerk Bölgesi Belediye Başkanları, Hendek Belediyesi’ne misafirperverliğinden dolayı teşekkür ettiler.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]