Moira'da psikanalize giriş seminerleri devam ediyor

Moira Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde İskender Savaşır tarafından yürütülen seminer dizisi bu hafta dokuzuncu oturumunu geride bıraktı.

Oturum, Sigmund Freud tarafından teorize edilen psikanalizin tarihsel süreç boyunca yaşadığı kırılmalar ve bunların bugün terapötik çerçeveyi nasıl etkilediği üzerineydi. İyi psikanalistlerin ruhsallığa dair tüm kuramlaştırmaları içine alacak şekilde çalışması gerektiğine değinen Savaşır, bugün psikoloji bilimi adı altındaki tüm kuramlaştırmaların birbirine yakınlaşmaya başladığını ve bu sürecin psikanalistlerin bütüncül çalışmasına olanak sağladığını belirtti.

Bugün terapistler olarak psikanalizdeki kırılmalar neticesinde nasıl çalışıldığının konuşulduğu oturumda, vaka örnekleri üzerinden görüşmelerin nasıl yapılandırıldığı ve terapistin aldığı konum tartışıldı.

Oturum sonunda Psikolog Elvan Şafak, danışan olarak terapi sürecinden geçmenin terapist kimliğini kazanmanın önkoşulu olması gerektiğini ve bu tür seminerlerin bu yönde bir eğilimi temsil etmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Seminer 17 Ocak Cuma günü Moira Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilmeye ve tercih ettikleri oturumları takip etmek isteyen katılımcıların ziyaretine açık olmaya devam edecek.

Ağustos 2011\'de kurulan Moira Danışmanlık Merkezi, bireyin ve ailenin gelişimine yardımcı olmak, toplum ruh sağlığının korunmasına ve güçlendirilmesine destek vermek üzere hizmet veriyor. Merkez, psikolojik danışmanlık (çocuk, ergen, aile-çift, yetişkin), aile danışmanlığı, okul danışmanlığı, SBS/ÖSS danışmanlığı, yaşam ve öğrenci koçluğu konularının yanı sıra kurumsal danışmanlık hizmetlerini sürdürmeye ve çeşitli konularda seminerlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.  

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]