"Mithatpaşa'daki dönüşüm bereketiyle gelecek"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Milli Egemenlik Caddesi Mithatpaşa Karakolu karşısında bulunan atölyelerde çalışma başlatıldığını sosyal medya hesabından takipçileri ile paylaştı.

Şehir estetiğini olumsuz etkileyen bölgelerin kamuya kazandırılmasının önemine dikkat çeken Başkan Toçoğlu yaptığı açıklamada, “Şehre yeni yaşam alanları kazandırma konusunda Sakarya’nın tamamına yayılan önemli çalışmaları hayata geçirdik. İlk günden bu yana bu alanların sayısını arttırmak için kararlı bir çalışma yürütüyoruz. Şehir estetiği açısından büyük beğeni kazanan yeni buluşma alanlarını siz değerli hemşerimizle buluşturuyoruz. Bir süredir Milli Egemenlik Caddesi Mithatpaşa Karakolu karşısındaki alanla ilgili hazırlıklarımız söz konusuydu. Burada faaliyet yürüten esnaf ve TCDD yetkilileriyle görüşmeler yaptık, istişarelerde bulunduk. Esnafımızın konteynırlarda vatandaşımıza hizmet sunması hem kendileri hem de şehir estetiği açısından adım atmamızı zaruri hale getirdi. Mutabakat sağlamamızın ardından buradaki konteynırların kaldırılması konusunda çalışmalarımızı başlattık. Şuanda bu yapıları Büyükşehir Belediyesi eliyle kaldırmaktayız” diye konuştu.

ŞEHRİ BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRİYORUZ

Sakarya’yı birlikte güzelleştirme hedeflerininden sapma olmadığını belirten Başkan Toçoğlu, “Atıl görünümüyle şehir estetiğini olumsuz etkileyen bu gibi yapıların kamuya kazandırılması öncü yönetim ilkelerimiz arasında yer alıyor. Sakarya için niteliği tartışılamayacak bu bölgeleri şehre kazandırma konusunda yeni projeler üzerinde çalışmaktayız. Şehri birlikte güzelleştirme hedefimizden milim sapmadan yeni arayışlar çerçevesinde projeler geliştiriyoruz. Biz hangi sektörde olursa olsun esnafımızın belirli bir standart yakalaması gerektiği fikrini de çok önemsiyoruz. Bu konuda daha önce esnafın hizmet kalitesini arttıran, onları çağın gereklilikleriyle buluşturan projelerimiz de oldu. Süpürgeciler Sitesi, Tır-Kamyon Parkı ve Nakliyeciler Sitesi gibi esnafın bir aradalığını sağlayan dikkat çeken yatırımları şehre kazandırdık. Önümüzdeki dönemlerde de farklı alanlarda ticari faaliyet sunan esnaflarımızın bölgelerinde yapısal dönüşüm adımlarımız olacak. Şüphesiz hizmetlerimizi hayata geçirirken maksimum faydayı göz önünde bulunduruyoruz. Bu hassasiyet esnaf için adımlar atarken aynı zamanda şehrin kazanması hedefini de ortaya çıkarıyor. Mithatpaşa bölgesi için ifade ettiğimiz çalışmalar inşallah hayırlı neticeleri de beraberinde getirecek” ifadelerini kullandı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]