Mısır'daki idam kararlarını protesto ettiler

SADAKAT, Mısır’da 529 darbe karşıtı hakkında verilen idam kararlarını protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı.

Sakarya’daki İslami kimlikli sivil toplum örgütlerinin çatı kuruluşlarından olan SADAKAT (Sakarya Dayanışma ve Kardeşlik Topluluğu), Mısır’da Müslüman Kardeşler üyesi 529 darbe karşıtı hakkında verilen idam kararlarını protesto etmek amacıyla  AKM önünde açıklamalarda bulundu.

SADAKAT adına açıklama yapan Muharrem Demircan,"Mısır\'ın seçimle işbaşına gelen ilk cumhurbaşkanına ve aslında Mısır halkının kendi liderini seçme hakkına darbe yapan Sisi cuntası, darbenin hemen ardından İhvan üyelerini iradesizleştirmeye ve teslim almaya yönelik gaddarca bir baskı politikasını uygulamaya koydu. 2 gün sonra, yani Pazartesi günü Mısır\'da darbe karşıtlarını yargılamak için kurulan Minye Mahkemesi 529 kişi hakkında nihai kararı açıklayacak. Bizler SADAKAT olarak, Mısırlı müstekbirlerin ve onların kurduğu mahkemelerin kararları ne olursa olsun direnen İhvan üyeleriyle ve direnen Mısır halkıyla birlikte olacağımızı ilan ediyoruz" dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]