Mısır'daki idam kararları, Sakarya'da protesto edildi

Mısır\'da darbe karşıtı 528 kişiye "şiddete teşvik" suçlamasıyla idam cezası verilmesi Sakarya\'da protesto edildi.

Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde bir araya gelen Mısır Dayanışma Platformu üyeleri, "Mısır halkının kıyamına bin selam" ve "Zulüm ve işbirlikçiliğe karşı, direniş, adalet, özgürlük" yazıyı pankartlar açtı. İdam kararını protesto eden sloganlar atan gruptakilere yoldan geçen vatandaşlar da Rabia işareti yaparak destek verdi.

"Utanç verici"

Burada grup adına basın açıklaması yapan Yahya Öztürk, verilen idam kararının vicdana sığmadığını anlattı. Söz konusu kararı "utanç verici" olarak nitelendirdiklerini vurgulayan Öztürk, bu karar karşısında Müslüman Kardeşler\'e destek vermeye devam edeceklerini söyledi.  Öztürk, Batılı ülkelerin, idam kararlarına sessiz kaldığını ifade ederek, "Darbeye, darbe diyemeyenler elbette bugün de sessiz kalacak ve şeytanın sözcülüğüne soyunacaklar. Askeri vesayetin azgın sermayesi, işbirlikçi dindar kisveli hocalarıyla tüm darbeciler birlik olup İhvan\'ı ve Müslümanları yok etmeye çalışıyorlar" dedi.

Türkiye\'nin bu tür yargılamalara yabancı olmadığını anlatan Öztürk, "Bu zihniyeti, on yılda bir yapılan darbelerden tanıyoruz. Bu zihniyeti, çocukları idam edebilmek için yaşlarını büyütenlerden tanıyoruz. Bu zihniyeti, 28 Şubat\'ta yürütülen tanklardan biliyoruz. Müslüman Kardeşleri, terör örgütü ilan etmeye çalışanlar bilsin ki, ümmet yeniden diriliyor, ümmet dayanışması yeni baştan yazılıyor" şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]