Misafir: "Yöre Dernekleri Ayrımcı Değil"

Sakarya Tokatlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Misafir yöre derneklerinin ayrımcı anlayışa sahip olmadığını söyledi.

Hür Fm’de Hülya Sürücü’nün hazırlayıp sunduğu Detay Programına konuk olan Misafir, yöre derneklerinin, aynı şehirli olan insanları kaynaştırmayı  amaçladığını, bu tür dernekleri ayrımcı gören anlayışa son verilmesi gerektiğini ifade etti.

Yaklaşık 1 saat süren canlı yayında ilk olarak, Sakarya Tokatlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kuruluş amaçları, üye sayısı ve üyelik koşulları hakkında bilgiler veren Abdullah Misafir, gerçekleştirdikleri etkinliklerden de söz etti.

DERNEKLERE İHTİYAÇ VAR

Sakarya Tokatlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Misafir, Türkiye’de çok sayıda dernek veya oluşum bulunduğunu, bunun da ihtiyaçtan doğduğunu söyledi.

Derneklerin aynı dilden konuşan, aynı kültürü paylaşan, aynı şehirde yaşayan ya da başka şehirlerde hayatını idame ettirmeye uğraşan kitleleri kaynaştırmayı sağladığına işaret eden Misafir, yöre derneklerinin de bu anlamda önem teşkil ettiğini vurguladı.

TOKAT KÜLTÜRÜNÜ SAKARYA’DA YAŞATIYORUZ

Sakarya Tokatlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Misafir, Hülya Sürücü ile Detay Programında ayrıca, Tokat kültüründen söz etti ve “Tokat kültürünü Sakarya’da yaşatıyoruz” dedi.

Canlı yayın programında Tokat’ın tarihi ve doğal güzelliklerini, yemek kültürünü, halkoyunlarını, yöresel kıyafetlerini, gelenek ve göreneklerini de anlatan Misafir, program yapımcısı Hülya Sürücü ile birlikte sık sık Tokat’a özgü şiirler ve maniler de okudu.

Canlı yayına bağlanan Tokatlı dinleyiciler de, programdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 

Haber Hülya Sürücü

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]