Minikler Süleyman Dişli ile röportaj yaptılar

Adapazarı Şehit Mustafa Özen İlköğretim Okulu 4.sınıf öğrencileri, Okul Müdürleri Erdal Tazıcı ve 4.sınıf öğretmenleri ile birlikte Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ile görüşme yaptılar.

Şehit Mustafa Özen İlköğretim Okulu 4.sınıf öğrencileri Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ile röportaj yaptı. Öğrencilerin ilk sorusu “Şehrimizi ilgilendiren kararları nasıl alıyorsunuz”oldu. Başkan Dişli, yapabilecekleri işlerin kanun ve yönetmeliklerle belirlendiğini belirterek hizmetlerin meclisin ve encümen üyelerinin kararlarıyla yapıldığını söyledi. Belediyenin hizmet alanlarını soran öğrencilere Başkan Dişli, “Belediyeler insanların doğumundan ölümüne kadar hayatın her alanında hizmet veren kurumlardır. Şehirdeki spor alanlarını, park ve bahçelerini belediyeler yapar, çöplerini belediyeler toplar tüm bunların dışında da kültür ve sosyal işlerle ilgili halkın isteklerini de dikkate alarak hizmet sunar”dedi.

BAŞKAN’DAN ÖNERİ

Başkan Dişli, belediyelerin kaynaklarını soran öğrencilere“Belediyeler ticarethane değildir.Ama zaman zaman da temizlik ve çevre vergilerinden para kazanabiliyorlar.Asıl parayı sizin sayenizde bulacağız.Yaptığımız hizmetleri koruduğunuz takdirde belediyemiz daha çok alanda daha çok arkadaşına hizmet verme imkanı bulacak.Şehirde 140 adet park var.2012’de sadece bunların onarımı için 2,5 milyon TL para harcadık.Onları sizler koruyacaksınız.Zarar verenleri uyaracaksınız.Bunun için size okullarınızda sizin dilinizden anlayan çok sevdiğiniz bir kahramanla çevre bilincini anlatan Ada Kedi kitaplarını dağıttık.Bu kitapları mutlaka okuyun”önerisinde bulundu.

ADA KEDİ MAKETİ

Çocukların son olarak bize mesajınız olacak mı sorusuna Başkan Dişli, “Mahallelerinizde yapılan hizmetler kolay olmuyor. Hizmetleri yaşatmamız lazım.Bol bol kitap okuyun.Öğretmenlerinizi dinleyin ve asla yanlış işlerle uğraşmayın”dedi.Çocuklar görüşme sonunda Başkan Dişli ve Ada Kedi maketi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]