Minibüste kanlı infaz: 1 Ölü

Sakarya’da gece saatlerinde minibüs içerisinde meydana gelen silahlı saldırıda ağır yaralanan bir kişi, hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Yaşanan saldırı olayı çevredeki bir dükkanın güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Edinilen bilgilere göre olay, Adapazarı ilçesi Adnan Menderes Caddesi üzerinde meydana geldi. Erenler ilçesi Hacıoğlu Mahallesi’nde ikamet eden 31 yaşındaki bir çocuk babası Musa Çamur, sahibi olduğu iş yerinin önünde henüz ismi belirlenemeyen bir kişi tarafından minibüs içerisinde silahlı saldırıya uğradı. Mermilerin isabet ettiği Musa Çamur, bir süre sonra minibüsten inerek saldırganın peşinden koşmaya başladı. Kısa bir süre sonra yardım istemek için olay yerine gelen Çamur, burada yere yığıldı. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan genç adam, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Cinayet anı çevredeki bir dükkana ait güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde Musa Çamur’un minibüse binmek için gittiği ve hemen ardından ise saldırganın 5 metrelik mesafeden ateş ettiği görülüyor.
 
Polis ekipleri, saldırının gerçekleştiği bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, olay yeri inceleme ekipleri ise çalışma yaptı. Polis, saldırganın yakalanması için geniş çaplı araştırma başlattı.

Saldırıda hayatını kaybeden Musa Çamur’un cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
Sakarya’da dün gece işlediği cinayetten kısa bir süre sonra yakalanan zanlı, sağlık kontrolüne çıkarıldığı sırada soğukkanlı hareketleriyle dikkat çekti. Zanlının cinayetten sonraki ilk sözü ise ‘yakından çekmeyin kırışıklıklarım gözüküyor’ oldu. Öte yandan dün geceki cinayetin 2012’de işlenen başka bir cinayetle bağlantılı olduğu ortaya çıktı. 

Dün gece Adapazarı ilçesi Adnan Menderes Caddesi üzerinde işlenen cinayet Sakarya polisi tarafından kısa bir süre sonra aydınlatıldı. Erenler Hacıoğlu Mahallesi’nde ikamet eden evli ve bir çocuk babası Musa Çamur, dün gece kendi işyeri önünde minibüs içerisinde kurşunların vücuduna isabet etmesi sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede ise tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Cinayetin ardından olay yerinden koşarak uzaklaşan saldırganın Burhanettin Ç. isimli kişi olduğunu belirleyen polis ekipleri, geniş çaplı araştırmaları sonucunda saldırganı kısa bir süre sonra olayın gerçekleştiği bölgenin yakınlarında yakaladı.

SAĞLIK KONTROLÜ SIRASINDA GÜLEREK POZ VERDİ
Yakalanan Burhanettin Ç., emniyetteki işlemlerinin ardından bugün sağlık kontrolü için Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Sağlık kontrolüne götürüldüğü sırada kendisini görüntüleyen basın mensuplarına gülerek poz veren zanlının cinayeti neden işlediniz sorusuna ise ‘çok yakından çekmeyin kırışıklıklarım gözüküyor’ diyerek cevap verdi. Soğukkanlı tavırlarıyla dikkat çeken zanlı, tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildi.

AĞABEYİNİ ÖLDÜRENİN AĞABEYİNİ ÖLDÜRDÜ
Konuyu aydınlatan polis ekipleri, dün gece işlenen cinayetin 2012 yılında yine aynı bölgede işlenen başka bir cinayetle bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı. Dün geceki cinayette hayatını kaybeden Musa Çamur ve kardeşi Muhammer Çamur, iki yıl önce Burhanettin Ç.’nin ağabeyi Cemalettin Ç.’yi öldürmek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]