Mimarlar, Tren Garında Yapılacak Tadilata Karşı Çıktı

Mimarlar Odası Sakarya Temsilcisi Fatma Gülay Saygılı, Gar Meydanında yapılacak imar tadilatına karşı olduklarını söyledi.

Mimarlar Odası Sakarya Temsilcisi Fatma Gülay Saygılı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Gar Meydanına giderek basın açıklaması yaptı. Gar meydanında yapılacak imar tadilatına karşı olduklarını ifade eden Saygılı, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi meclisinde kabul edilen ve askıda bulunan Gar Meydanı ile ilgili imar tadilatının şehrimiz açısından uygun olmayacağı düşüncesindeyiz. Taşımacılık ve ulaşımda şehir için büyük önemi olan Gar Meydanı ve binasının mevcut halinin korunması gerektiğine inanıyoruz. Yaklaşık 16 dönümlük bu alan ticaret alanı olması halinde, gelecek olan trafik yoğunluğu konusunda her hangi bir ulaşım düzenlenmesi yapılmadığı görüşündeyiz. Böyle bir kararın şehrin genel yapısını bütünlüğünü etkileyeceğini düşünüyoruz. Lokal imar planı tadilatı ile bu projenin yapılamayacağı ve bu projenin aynı zamanda kamu yararına yönelik bir çalışma olmadığına inanıyoruz" dedi.
Gözardı Edilmemeli

Saygılı açıklamasının sonunda Gar Meydanı bölgesinde ticaret yoğunluğunun fazla olduğunu ve yeni bir ticaret alanına ihtiyaç olmadığını ifade ederek "Yolcu taşıma açısından bur trenin 10- 12 vagondan oluştuğu düşünülürse, bu durum bu sayıda otobüs seferi demektir. Bu gözardı edilemeyecek bir rakamdır. Bu rakamın toplu taşıma bakımından Sakarya için önemi büyüktür. Ayrıca tren istasyonu Sakarya için bir simgedir. Bu yüzden değerlerimize sahip çıkmalıyız. Yapılan imar tadilatının yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. Saygılı elindeki dilekçe ile Büyükşehir belediyesine giderek imar düzenlemesinin iptali için dilekçe verdi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]