Milli Takım Antrenörü Davut Cengiz Net Konuştu

Atatürk Spor Kompleksi Lütfi Yaman Spor Salonu'nda çalışmalarını kalabalık bir kadro ile sürdüren Sakaryalı Taekwondo sporcularının Antrenörü Davut Cengiz Taekwondo sporunun nezaketle başlayıp nezaketle sona erdiğini söyledi.

Lütfi Yaman Spor Salonu, Taekwondo çalışma salonunda haftanın her günü antreman yaptıklarını belirten Atılganspor ve Taekwondo Milli Takım Antrenörü Davut Cengiz “Çalışmalardan son derece memnunum. Taekwondo çalışmalarımızı Atılganspor ve  Sakarya Taekwondo  Kulübü sporcularının karma kadrosu ile sürdürüyoruz. Taekwondo Antrenörümüz Çoşkun Çakmak ve İsmihan Mutlu ile beraber  çocuklarımıza en iyi eğitimi vermek için tüm gücümüz ile çalışıyoruz” dedi.

Taekwondo Nezaketle Başlar, Nezaketle Biter

Davut Cengiz çalışmalar hakkında şu bilgiyi verdi. "Sporcu salona girdiğinden itibaren tüm ciddiyetiyle bayrağı ve hocasını selamlar. Aynı şekilde hocasıda onlara eğilerek karşılık verir. Bu disiplin çalışma bitene kadar devam eder. Taekwondocu herzaman Adil, tarafsız, haklıdan yana ve vatanperver olarak yetişir. TAEKWONDO çalışmaları birkaç kısımdan oluşur. 1=Poomse  2=Hyank: Temel teknik kuralları, kültür fizik, temel teknik çalışması, ellik çalışması, ikili çalışma 3=Müsabaka 4=Kırış'tır. Çalışmaya başamadan öğrenci salona ve hocasına selam verir. Salonda 1=sessizlik 2=sigara içmemek 3=salonda uygun kıyafetle dolaşmak 4=selamlama gibi do kuralları geçerlidir.
Taekwon-do akli ve ruhi beceriye dayanan, bedeni ve ruhi gelişmeyi sağlayan, her yaştaki insana hitap eden bir ahlak sporudur.”

Haber: Suat Beyenal

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]