Milli Eğitim, Şiddet Konusuna Hassasiyet Gösteriyor

Toplumda ve okulda şiddetin önlenmesi için hazırlanan Bizim Okulumuz Projesi kapsamında rehber öğretmenlere formatörlük semineri düzenlendi.

Sakarya Fen Lisesi'nde yapılan seminerin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Şube Müdürü Zafer Levent Soyhan, Fen Lisesi Müdürü Mehmet Topaloğlu ile formatör adayı rehber öğretmenler katıldı. Uzman eğitimciler Mustafa İşlek ve Zafer Şarlayan tarafından verilen seminerde toplumda ve okulda şiddetin nedenleri ile çözüm odaklı çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Seminerin açılışında konuşan Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, okullardaki şiddet konusuna büyük hassasiyet gösterdiklerini belirterek, ailelerin ve okulların bu konuda eğitim görmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Beş gün sürecek seminerde sorunu konuşmak yerine çözüm odaklı çalışmalara ağırlık verilecek. 19 Aralık Cuma günü sona erecek seminer sonunda formatörlük belgesi alacak rehber öğretmenler kendi bölgelerindeki okullarda velilere ve öğretmenlere şiddetin önlenmesi konusunda eğitimler verecek. Seminer valilik öncülüğünde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlendi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]