Milli Eğitim Personeline Domuz Gribi Bilgilendirmesi

Sakarya'da, halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü hakkında bilgilendirmek üzere İlçe Milli Eğitim şube müdürleri ve okul müdür yardımcılarına yönelik toplantı düzenlendi.

Ahmet Akkoç İlköğretim Okulu konferans salonundaki toplantıda, Sapanca Sağlık Meslek Lisesi öğretmeni Salih Güngör virüsten korunma yolları hakkında bilgi verdi.

Virüse karşı alınacak en önemli tedbirlerin başında temizlik kurallarına harfiyen uyulması geldiğini ifade eden Güngör, eğitim kurumlarının merdiven tırabzanları, kapı kolları, musluk başları, elektrik düğmeleri ile masa ve sıraların yüzeylerinin il sağlık müdürlüklerinin tavsiye edeceği dezenfektan maddelerle sık sık temizlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Güngör, "Okullardaki sınıf ve diğer odaların pencereleri belirli zamanlarda açılarak ortamın havalandırılması, tuvaletlerde sıvı sabun bulundurulması, ellerin usulüne uygun biçimde sabunlu su ile yıkanması, öksürük ve hapşırık sırasında ağız ve burnun tek kullanımlık kâğıt mendillerle kapatılarak mendillerin çöp kutusuna atılması gerekiyor. Hastalığın bulaşmasını önlemek amacıyla hastalık belirtisi olan öğrencilerin muayenelerinin sağlanarak grip belirtileri olan öğrencilerin hastalık geçinceye kadar okula gönderilip gönderilmeme konusunda il sağlık müdürlüklerinin tavsiyeleri doğrultusunda gerekli tedbirler alınmalı." diye konuştu.

Bilgilendirme toplantısına İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Akgün, ilçe milli eğitim şube müdürleri, okulların müdür yardımcıları ve ilçelerde eğitim verecek formatör öğretmenler katıldı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]