Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu'ndan yeni yıl değerlendirmesi

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, bu yıl ortaokul ve orta öğretimde öğrencilere ücretsiz olarak yetiştirme ve destekleme kursları düzenleyeceklerini söyledi.

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Müdür Yardımcılarıyla birlikte basın toplantısı düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, yeni eğitim ve öğretim yılını değerlendirdi.

Sakarya'da dün güne iki güzel haberle başladıklarını ifade eden Kuntoğlu, "TOBB kız meslek lisesinin temel atma töreni ve TOBB’nin bir ortaokul protokolünü imzaladık. Sakarya için iki güzel haber bunlar. Sakarya’da devlet yatırımı devam ediyor düzenli olarak. Sakarya ili göç alan bir ildir. 7 tane organize sanayi bölgemiz var bu OSB’ler 12’ye çıkacak çalışmalar devam ediyor. İstihdamın olduğu yerlerde istihdam edilecek kişiye de ihtiyaç var bu aynı zamanda göçü de beraberinde getiriyor. Okullarımızda öğrenci yoğunluğu yaşanıyor. Tabi son 10 yıl içerisinde 300 bin öğretmen var iken, 800 bin öğretmenimize ulaştık. Yaptığımız iş çok önemli. Biz toplumun geleceğini inşa ediyoruz. Meşhur bir söz vardır bir yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç ekin, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç ekin, 100 yıl sonrasını düşünüyorsanız eğitin diyor. Hepimiz 100 yıl sonrasının yatırımını yapıyoruz. Eğitime yapılan yatırım hiçbir zaman boşa gitmez. Çocuklarımızı önemsiyoruz. Çocuk eğitiminde bir çok noktaya dikkat ediyoruz” diye konuştu.

Ücretsiz kurslar

Yetiştirme ve Destekleme kursları ile ilgili de bilgiler veren Kuntoğlu, “ Türkiye genelinde bugünden itibaren kayıtları alınacak olan yetiştirme ve destekleme kurslarıyla ilgili temel hedefimiz bu. Okullar 28 Eylül’de başlayacak. Biz buna rağmen Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Sistemi üzerinden yapmış olduğu programla yetiştirme ve destekleme kurs kayıtlarımızı 1 Eylül’den itibaren almaya başlayacağız. 16 ilçede aynı anda gerçekleşecek. İlçe Milli Eğitim müdürlerimizle düzenli olarak yaptığımız aylık toplantıda bütün eğitim kurumlarında örgün eğitimde bulunan öğrencilerimiz için destekleme kursunun açılması talimatını verdik. Arkadaşlarımız hazırlıklarını tamamladılar. Tabi öğrencisi az olan okullar olabilir, pilot yetiştirme okulu açılabilir milli eğitim müdürlerimiz bunları planlayacaklar. Yaygın eğitim kurumlarımızda ise mezun öğrencilere yönelik kurslar açılacak. Yine ilçe milli eğitim müdürlerimiz bu yıl mezun olup kursa ve desteğe ihtiyacı bulunanların sayılarını tespit ettiler. Halk Eğitim Müdürlerimiz de başvuru sayısı doğrultusunda açacak olan kurs merkezlerini belirlediler. Ekim ayından itibaren yetiştirme ve destekleme kursları ücretsiz olarak milli eğitim bakanlığına bağlı öğretmenlerimiz tarafından verilecektir. Bu kurslarla ilgili süreci geçen sene başlattık. Bu sene öğretmenlerimizin ücretleri iki kat arttırıldı. Bu kursu verecek olan öğretmenlerimizin. Artı bu öğretmelerimizle hizmet puanı getirildi. Bunu niçin önemsiyoruz öğretmenlerimizin atamalarında hizmet puanı önem arz ediyor. Hizmet puanına göre okul belirliyor, hizmet puanına göre istediği okula gidebiliyor. Dolayısıyla öğretmenlerimize bu teşvik de verildi. Öğretmenlerimiz bir de öğrencilerimiz hangi kursu istiyorsa milli eğitim bakanlığının müfredatında hangi ders var ise öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz talep ettiği zaman belli bir öğrenci sayısı ulaştıktan sonra okul yönetimi açacaklar ücretsiz şekilde” ifadelerini kullandı.

Okul önlerinde alınacak önlemler hakkında da bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Sakarya’ya ilk geldiğimde okul önlerinde bir sıkıntı olup olmadığını sormuştum. Hem uyuşturucu konusunda hemde çocuk istismar konusunda. Bir problem yok. Emniyet Müdürlüğümüzle irtibat halindeyiz. Bu senede okul önlerinde tedbirler had safhaya çıkarılacak. Herhangi bir olumsuzluğa maal verilmeyecek” dedi.
Basın toplantısı çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]