Milletvekili Yavuz seçim beyannamesini değerlendirdi

AK Parti Sakarya Milletvekili ve 26. Dönem Milletvekili Adayı Ali İhsan Yavuz, geçtiğimiz Pazar günü Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan seçim beyannamesini değerlendirdi. Açıklanan vaatleri 13 yıllık reformist geleneğin devamı olarak niteleyen Yavuz, beyannameyi siyasetin öznesi millete dönük en kucaklayıcı metin olarak tanımladı.

7 Haziran’ın ardından oluşan süreçte 78 milyonun talep ve beklentilerini iyi okuduklarına vurgu yapan Milletvekili Adayı Ali İhsan Yavuz, şunları söyledi; “Teşkilat geçmişi çok eskilere dayanan bir milletvekili ve adayıyım. Bu anlamda açıklanan seçim beyannamesinin teşkilatlara ayrı bir heyecan kattığını vurgulamak istiyorum. Aynı şekilde sahada aldığımız intibalar da böylesi bir beyannamenin ihtiyaç olduğunu gözlerimiz önüne serdi. Tabi bu da gösteriyor ki; AK Parti milletimizin dilini konuşuyor ve bu manada çözüm önerileri geliştirmeye devam ediyor.”

AK Parti’de açıklanan seçim beyannamesini değerlendiren Milletvekili Yavuz, “Özellikle asgari ücretliler ve emeklilere yönelik vaatlerimiz; partimiz üst kurulu ve diğer aktörlerce yapılan uzun istişareler sonucu ortaya çıkmıştır. Sayın Başbakanımız da Pazar günü ifade ettiler. Bin 300 lira olarak açıkladığımız asgari ücret konusu bütçede tüm karşılığı hesaplanarak duyurulan bir gelişmeydi. Yine emeklilere yıllık ilave bin 200 lira verilecek olması ayrıntılı değerlendirmeler sonucunda açıklanan bir ihtiyaçtı” dedi.

Ali İhsan Yavuz, “Şunun altını çizmek istiyorum; AK Parti 13 yıllık iktidarı süresince zamanı okumuş, bu yönde adımlar atmış bir reform hareketidir. Açıklanan beyannamemizde gençlere iş kurma ve istihdam sağlama imkanı sunan adımlar, bu köklü anlayışın izlerini taşıyor. Kendi işini kurmak ve geliştirmek isteyen genç kardeşlerimize 50 bin liraya kadar hibe desteği sunulacak. 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi verilecek olmasının yanında, ilk kez iş bulan her gencimizin maaşı bir yıl boyunca devletimiz tarafından karşılanacak. Bunlar Dünya siyasetinde örneği bulunmayan hamlelerdir” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ali İhsan Yavuz, değerlendirmesinin son kısmında şu ifadelere yer verdi; “Yem ve gübrede KDV’nin kaldırılmasının yanında, tarım sigortalarının da kapsamının genişletilecek olması, çiftçimiz ve üreticimiz açısından milat denilebilecek gelişmeler olacak. Sayın Başbakanımızın açıklandığı beyannamede o kadar çok konuşulacak ilk vardı ki; şu belki geride kalmış olabilir. İşletme büyüklüğü 5 dekar altındaki çiftçimize de destekleme ödemesi yapılacak. Böyle bir yenilik daha önce görülmemiş ve telaffuz edilmemişti. Bunu bir kez daha vurgulamakta yarar görüyorum. Hamdolsun yükselen demokrasimize, büyüyen ekonomimize, güçlü ve öncü Türkiye iddiamıza itici güç teşkil edecek bir seçim beyannamesi açıkladık. 13 yıllık iktidarımız süresince AK Parti’nin her bir ferdinin sözünün eri olduğunu Türkiye’ye kazandırdığımız hizmetlerimiz özetliyor. Bu konuda sahada karşılaştığımız her çevreden hemşerimiz de bizimle hemfikir görünüyor. Türkiye’de değişim ve dönüşümün temel saikinin AK Parti olduğu yönünde yaygın bir kanaat var. Ve bu bizi ayrıca heyecanlandırıyor. Milletimize hizmet etme sevdamızı güçlendiriyor. Allah’ın izniyle 1 Kasım sonrasında tek başına iktidara gelerek, tüm bu açıkladığımız vaatleri vatandaşlarımızla buluşturacağız.”

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]