Milletvekili Dişli, SEAH'ta incelemelerde bulundu

AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde servislerde yatan hasta ve hasta yakınları ile polikliniklerde muayene bekleyen hastaları ziyaret etti. Hastane çalışmalarını inceleyen Dişli\'ye Hastane Genel Sekreteri, Başhekimi ve hastane yönetimi eşlik etti.

Sağlık ve hastane hizmetlerinde AK Parti İktidarları döneminde büyük bir dönüşüm sürecinin yaşandığını vurgulayan Sakarya AK Parti Milletvekili Şaban Dişli, “AK Parti Hükümetleri, önce insan parolası ile 2003 yılında Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ni uygulamaya koymuş, reform niteliğinde düzenlemeler yaparak, sağlık sisteminin çağın ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi için çok önemli projelere imza atmıştır.

Bu kapsamda; hastanelerimizin fiziki altyapısı iyileştirilmiş, koğuş tipi odalardan nitelikli oda sistemine geçilmiş, sağlık yatırımlarının toplam kapalı alanı 5 kat artırılmıştır. Doktor ve sağlık personel sayıları, tıp fakülteleri ve hemşirelik yüksekokullarında öğrenci kontenjanlarında ciddi artışlar meydana gelmiştir. Genel Sağlık Sigortası ile Sosyal sigorta kuruluşları tek çatı altında toplanmış, yatağa bağımlı hastalara evde bakım hizmeti verilmeye başlanmış, acil ve yoğun bakım tedavileri kamunun yanı sıra tüm özel hastanelerde ücretsiz olarak verilmektedir. Ambulans helikopterler, ambulans uçaklar, kar paletli ambulanslar 112 acil servis hizmetleriyle vatandaşlara yerinde sağlık hizmetleri en üst düzeyde verilmektedir. Sağlık merkezlerinde vatandaşlarımıza güler yüzlü ve iyi eğitimli personellerle hizmet verilmektedir” ifadelerini kullandı. Daha sonra Şaban Dişli, Karapürçek AK parti İlçe Başkanı Cemalettin Selim’in ortopedi servisinde yatan oğlunu da ziyaret etti.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]