Milletvekili Çelik'ten değişim sinyali

Ak Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, katıldığı radyo programında, 2014 yerel seçimlerinde, mevcut bazı belediye başkanlarının değişeceği sinyalini verdi.

Canlı yayında Hülya Sürücü’nün “Kim gider, kim kalır?”sorusunu yanıtlayan Milletvekili Çelik, “Değişiklik olabilir. İhtimal var tabi, ama hangi oranda değişim olur bunu kolay söyleyemeyiz.  Herkesin artısı da, var eksisi de... Değişim bekleniyor, ama ne oranda değişim yaşanır, bunu bilemeyiz” dedi. 89.3 Radyo Net’de Detay-Özel Programı’na konuk olan Çelik, “Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday mısınız?” sorusuna da “Böyle bir niyetim yok” yanıtını verdi.

 

İşte Milletvekili Çelik’in canlı yayında yerel seçimlere ilişkin yaptığı o çarpıcı açıklamalar:

"Temayül netice değildir"


Milletvekili Çelik, canlı yayında, yapılan temayüllerin genel merkez tarafından ne kadar dikkate alınacağına ve temayül sonucunun seçimlere ne denli etki edeceğine dair bir soru üzerine, “Temayül elbette önemlidir, ama temayül bir netice değildir, temayül karar verme sürecinde karara etki eden parametrelerden sadece biridir. Kamuoyu anketleri ve temayüller hatırlı arkadaşlara belki referanstır. Parti kazanmayı hedefler. Eğer parti o kişinin  kazanabilecek tek isim olduğunu görürse, halk da isterse, bu değerlendirilir” şeklinde konuştu.

"Bana da şikayetler geldi"

Sakarya’da Ak Parti’de  aday adayı tanıtım toplantısının, başvuru süresi bitmeden yapılmasının yanlış olduğuna dair gelen eleştirilere yanıt veren Hasan Ali Çelik, “Bununla ilgili bana da şikayetler geldi. Ben de bu şikayetleri sayın genel başkan yardımcımıza aynen ilettim. Eğer bir kişi, bir yerde gerçekten güçlü ve ortada ise onun bir karşılığı olur. Temayülde 3 kişi de, 5 kişi de dese bu durum dikkate alınır. Talepler yerinde, ama büyük eksiklik değil. Beklemek yararlı olur muydu? Evet olabilirdi. Ama bu durum onlar aleyhine bir durum yaratmaz diye düşünüyorum” dedi.

Erenler\'deki aday adayı bolluğu

Radyo programında “Erenler ilçesinde neden bu kadar aday adayı bolluğu yaşanıyor olabilir?” sorusuna yanıt veren Milletvekili Çelik, şunları söyledi:
“Geçmiş tecrübelere dayanarak söylüyorum, biraz fıtrat da buna etki ediyor. Bizim ilimizde ve kuzey bölgelerinde nüfusu 1500 olan bir beldede bile 10 veya 12 aday adayı vardı. Burda durum böyle iken, diğer yanda başka bir beldede adayımız olsa diye ricacı olduğumuz oldu.. Bazen siyasi heyecan bölge bölge oynayabiliyor. Psikolojik heyecan da var.  Siyasi arzular olabilir. Zaman zaman adayın durumuna bakarlar, zaman zaman bölgenin yönetim, siyasi ve hizmet ihtiyacına bakarlar. Erenler’de de her meslek grubundan arkadaşlarımız aday adayı. Her bölge aynı anda gelişmiyor. Ama burada ufka daha derinden bakmak lazım”

 

"Suçu kesinleşmeden konuşmak doğru olmaz"

“Büyükşehir’de ve Adapazarı Belediyesinde başkan değişir mi? Sayın Dişli’nin ve meclis üyelerinin gözaltına alınması olayı, Dişli’nin yeniden aday gösterilmesine ve seçilmesine olumsuz etki eder mi?” sorusunu cevaplandıran Hasan Ali Çelik, şöyle konuştu:
“Hukukun temel kuralları, toplumun da vicdanı var... Bu ikisi de önemli unsurlar… Ortada acaba iftira mı var, yoksa bir suç mu var? Buna hukuk karar vermedikçe kesin bir şey söylememek lazım. Bu olay için demiyorum ama bazen böyle olaylarla insanların karalandığını görüyorum. Olmamış bir şeyi olmuş gibi gösterebiliyorlar. Bu durum kul hakkını çiğnemek anlamına gelir ve telafisi mümkün olmayan sonuçlara neden olur. Hukuk “suç var, incelememiz lazım” deyip savunma istemeden ve hukuk karara varmadan bir şey söylemek doğru olmaz. Sayın Dişli’ye ve diğer arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. Önce suç var mı, yok mu bu neticelenmeli, sonra durum ona göre değerlendirilmeli diye düşünüyorum…”

"Günde onlarca şikayet alıyoruz"

Genel merkezde benim ilgili olduğum bölgelerden bana her gün mektup veya mailler geliyor, hem de hiç abartmıyorum, günde onlarcası geliyor, her konuda öyle… Partimizin iletişim kanallarından gelen her yazı bize de gelir. Onları her gün okumaya çalışırız. Halk izler, izlediğini de genel merkeze sunar, gerekirse şikayetçi olur, gerek milletvekili, gerek belediye başkanları halk tarafından takip edilir, kimi zaman tenkit edilir, kimi zaman da takdir görür. Tüm bunlar ilgili kademelerde değerlendirilir, kararlar da tüm bunlar dikkate alınarak verilir.  Süleyman Dişli meselesine gelince, bu bölge benim sorumluluğumda olmadığı için onunla ilgili şikayetler geldi mi bilemiyorum. Ama hukukun neticelendirmediği bir konuda “şu şöyledir, böyledir” dememiz doğru olmaz. Toplumsal inceleme ve değerlendirmelerin yapıldığından herkesin emin olmasını istiyorum”

"Teraziyi tutam el benim değil"

“İsim belirlemeden önce genel merkez bu konuda bir çalışma yapıyor, Temayül bitti, sanırım birkaç anket yapıldı veya yapılacak. İhtiyaç duyulursa ankete başvurulacak. Ben görüyorum ki başkanlarımız çalışıyor. Büyükşehir için de bu böyle…Her başkanımız iyi olayım diye uğraşıyor, ama bir taraftan da tatmin edilemeyen kesimler var. Sonuçta ortada bir terazi var. Genel merkez gelen tüm bilgileri alıyor, bu bilgiler kefelere atılıyor, tartılıyor, heyet tarafından parametreler dikkate alınarak kararlar veriliyor. Ne olur, ne biter derseniz… Tabi ki vatandaşın memnun olduğu her başkan görevde olsun biz de isteriz, ama “ben gelsem ne olur, o gelse ne olur” diye bakmak lazım… Allah hayırlı olan insanları başkanlığa nasip etsin. Sorunlar en aza insin. Duamız o yönde. İnsanlar dışarıdan baktığında bir adım daha ilerleme görsün. Çok iyi şeyler oldu, her şey iyiye gidiyor. Gönül ister ki her başkan görevinde kalsın ama teraziyi tutan el bende değil”

"Büyükşehir\'e niyetim yok"

Hülya Sürücü’nün “Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olacağınız konuşuluyor. Bu ne derece doğru?” sorusuna yanıt veren Çelik, şöyle konuştu:
“Büyükşehir belediye başkanlığına adaylık gibi bir niyetim yok. Bugüne dek partide değişik görevlerde bulundum. Hiçbiri için de özel bir çabam olmadı. Partimizde üst görevlerde de yeraldım, şu anda da teşkilat başkan yardımcısıyım. Şu görevi isterim, bu görevi isterim gibi bir talep içerisinde asla olmadım, olmam da. Gönül kimsenin değişmesinden yana değil, ama partim bana görev verirse, buna da saygı duyarım.”
Milletvekili Çelik adayların büyük ihtimalle Kasım’ın 20’sinden sonra belli olacağını söyledi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]