Michigan Üniversitesi'nden SAÜ'ye Ziyaret

Western Michigan Üniversitesi Mallinson Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bill Cobern ve öğretim üyesi Prof. Dr. Renee Schwartz, Sakarya Üniversitesi (SAÜ)'ni ziyaret etti.

SAÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Murat İskender ve Yrd. Doç. Dr. Osman Titrek'in de içinde bulunduğu, "Araştırmaya Dayalı Bilimsel Öğretim Metodolojisinin Öğretmen ve Öğretmen Adayı Öğrenciler Tarafından Uygulanabilme Düzeyini" ölçmek amacıyla geliştirilmeye başlanan ve Amerika Science Foundation tarafından maddi olarak desteklenen uluslararası proje kapsamında Western Michigan Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bill Cobern ve Prof Dr. Renee Schwartz SAÜ'yü ziyaret etti. Türkiye'nin de içinde bulunduğu 6 ülkede uygulanacak proje kapsamında SAÜ Vakfı Koleji'nde 1 saatlik Fen Bilgisi Eğitimi dersini izleyen Prof. Renee Schwartz daha sonra bu metodolojinin sınıfta nasıl uygulanabileceğine ilişkin olarak, 6. ve 7. sınıf öğrencilerine uygulamalı olarak yaklaşık 2 saatlik bir ders verdi.

Prof. Dr. Bill Cobern ise Eğitim Fakültesi'ndeki öğrenci ve öğretim elemanlarına "Bilim Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar" konulu bir konferans verdi. Proje çerçevesinde Hendek ilçesinde görev yapan 5 öğretmen ve Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ile ölçek geliştirme çalışmalarını yapan misafir heyet, daha sonra Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman'ı ziyaret etti.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]