MHP'li Ünver, "Sakarya depreme hazır değil"

MHP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Orhan Ünver, depremin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen hala hasarlı konut sorununun yanında şehrin yeni bir depreme hazır olmadığını belirterek “Şehri projelerle depreme biz hazırlayacağız” dedi.

Ünver, yaptığı açıklamada, Sakarya’da yapacakları hizmetleri ve şehri depreme hazırlayacak projelerini paylaştı. 17 Ağustos depreminin üzerinden 15 yıl geçtiğini ve halen orta hasarlı konut sorunu tartışmaktan utandıklarını ifade eden Ünver, AK Parti\'li Büyükşehir Belediye yönetiminin diğer sorunlarda olduğu gibi bu sorunları da çözecek bilgiye sahip olmadığını belirtti. Ünver, “Hasarlı binalar tespit edilmiş. Yıkım kararı alınmış. Ancak çözüm yok. Sakarya bütünüyle depreme hazır değil. Ambulans yolları, toplanılacak meydanlar, şehirden acil çıkış yolları, kurtarma ekipleri ve yardım araçlarının şehre giriş yolları, bütün bunların tespiti yok. Şehirde 10 saniye bile park edilmeyecek acil çıkış yollarının belirlenmesi gerekiyor. Şu anda deprem olsa, trafik kilitlenir, kimse kimseye ulaşamaz. Olacak yangınlara ulaşmak bile mümkün olmayabilir. Afet koordinasyon merkezi bile yok. 15 yıldır şehri aynı zihniyet yönetiyor ama, sorunlara çözüm bulunamıyor. Bizim bu konularla ilgili bütün düşünce ve projelerimiz hazır.” diye konuştu.

"Büyükşehir, göle sahip çıkmıyor"


Ünver, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Sapanca Gölü’ne sahip çıkmadığını, göl kururken belediyenin park ve bahçeleri birinci sınıf içme suyu ile suladığını dile getirdi. Ünver şunları kaydetti: “Kuraklık var ama, kuraklığa gelene kadar gölle ilgili tedbirler alınmadı. TÜPRAŞ gölden su çekmeye devam ediyor. İzmit’de de park ve bahçeler gölden sulanıyor. Gölü besleyen dereler üzerinde gereğinden fazla dolum tesislerine izin verilmiş. Gölün sahibi yok. Sonra da Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu kalkıp ‘Göl için yapılacak bir şey yok’ diyor. Belediye gölü korumak için görevini yapmıyor. Biz önce gölü sahipleneceğiz. Gölü dünya kültürel mirası listesine sokacağız. Bu şekilde koruyacağız."

Sakarya’nın en acil çözülmesi gereken sorunlarından birisinin de ulaşım sorunu olduğunu, sorunun sadece kent merkezinde ya da belirli kavşaklarla sınırlı olmadığını vurgulayan Ünver, şehiriçi ve ilçeler arası ulaşımda da büyük sıkıntı olduğunu vurguladı. Ünver, “Adapazarı merkezinde bir yerden bir yere ulaşamıyorsunuz. Önce şehir merkezine gelip başka bir vasıta ile gideceğiniz yere ulaşmak zorunda kalıyorsunuz. Örnek olarak Beşköprü Serdivan ilçesine bağlı. Serdivan Kaymakamlığı’nda işi olan Beşküprü sakinini düşünün. Önce Adapazarı şehir merkezine gelecek, sonra buradan bir araçla Serdivan’a ulaşacak. İlçeler arasında, hatta ilçelerin köylerinde de aynı sorun var. Bu sorunu çözecek projelerimiz hazır.“ diye konuştu.

Şehirde sosyal hayatın olmadığını, ev hanımları, 70 bin üniversite öğrencisi, gençlerin sıkıldığını ve mutlu olamadıklarını dile getiren Ünver, sosyal hayatı canlandıracak projelerinin de hazır olduğunu, Belediye konservatuvarı ve şehir tiyatrosunun hayata geçirileceğini ve her ilçede sosyal tesis gibi bir çok sosyal projelerinin bulunduğunu söyledi.

"Siyasi rakibimiz yok"

AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeki Toçoğlu ile eski aday değiştirilerek CHP’den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Ecevit Keleş’in, kendi seçim çalışmasını ve başarısını etkileyeceğini belirten Ünver, şöyle konuştu: “Futbolda bir tabir var. Biz kendi oyunumuza bakıyoruz. Biz rakibe göre taktik geliştirmiyoruz. Biz kendi strateji ve taktiğimizi belirlemiş gidiyoruz. Ben MHP’nin adayı olarak rakiplerin davranış biçimlerine göre, ya da, oyuna kim girdi, kim çıktı buna bakmıyoruz. Ama rakiplerimizin bize göre davranış sergilediğini gösterir. CHP’den önce bir aday gösterdiler, sonra baktılar olmadı tekrar değiştirdiler, Zeki Toçoğlu’nun adaylığı da bize göre belirlendiğini düşünüyorum. MHP adaylarını ilk açıklayan siyasi parti. Bizim bu konuda hiç sıkıntımız olmadı. Kendi taktiğimizle seçim kampanyasını yürütüyoruz. Bize rakip olacak siyasi rakip görmüyoruz. Rakibimizi küçük görmek anlamında söylemiyorum. Biz Sakarya’yı yönetmeye hazırız. Bizim seçmenimiz bilinçli.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]