MHP'li Ünver, "Kerkük ve Musul bizden bir parçadır"

Irak Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Sakarya Şube Başkanı Dr. Eşref Kamil ve yönetim kurulunu ziyarette bulunan MHP Sakarya Milletvekili adayı Orhan Ünver, “Kerkük ve Musul’de yaşayan soydaşlarımızı kendi vatandaşımız olarak görüyoruz” şeklinde mesaj verdi.

Kerkük’ün Yöresel Yemeği “Biryani” ikramında bulunup, oldukça sıcak ve samimi şekilde karşılanan Ünver ve ekibi ziyarette, “Kerkük ve Musul’da yaşayan birinin tırnağı kırılsa, ayağına diken batsa, acısını bizde yaşıyoruz. Bizi burada ağırlayan ve ikram ettikleri yöresel yemekleri ile bizi bağrına basan Irak Türkmeneli İnsan Hakları Derneği’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

“Suriyelilere gösterilen ilgiyi göremiyoruz”

MHP Sakarya Milletvekili adayı Orhan Ünver, yaptığı bu önemli ve kritik ziyaretinde çok ciddi konuları görüştü. Ünver’in ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Irak Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Sakarya Şube Başkanı Dr. Eşref Kamil, Suriyelilere gösterilen ilgiyi göremediklerini altını üzülerek çizdi. Sakarya’da 600 vatandaşlarının bulunduğunu hatırlatan Başkan Eşref Kamil; “Kerkük’den Karasu’ya göç etmek zorunda kalan 600 insanımız var. Dileğimiz odur ki Sakarya\'da yaşayan tüm duyarlı vatandaşlarımızdan kurum ve kuruluşlardan, sivil toplum örgütlerinden Irak’ta yaşayan, Türkmen kardeşlerimize destek ve yardımcı olmalarını diliyoruz" dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]