MHP'li Ünver, "Doğayla uyumlu kentler oluşturulacak"

İnşaat Mühendisi ve Müteahhit MHP Sakarya Milletvekili Adayı Orhan Ünver; İnşaat Mühendisleri Odası’na yaptığı ziyaretinde; TOKİ’nin Atatürk Stadyumu alanına Ticaret Merkezi ve konut alanı olarak yapılması kararına ilişkin açtığı davayı kazanarak, alanın yeşil alana çevrilmesini sağlayan Başkan Hüsnü Gürpınar’ı tebrik etti.

Aynı zamanda İnşaat Mühendisi ve Müteahhidi olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Sakarya Milletvekili Adayı Orhan Ünver; beraberindeki partisinin Belediye Meclis Üyesi Fethi Paker ile birlikte İnşaat Mühendisleri Odası’nı ziyaret ederek, şube Başkanı Hüsnü Gürpınar ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü. Ziyarette; Atatürk Stadyumu alanında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ tarafından yapılan plan tadilatı, alanının Ticaret ve konut alanı olarak imara açılması ile ilgili yapılan işlemlerin iptali ve yürütmenin durdurulması istemi ile konuyu İdare Mahkemesine taşıyan ve mahkemenin stadyum alanının kamu yaranına yeşil alan olarak kalması kararını sağlayan Hüsnü Gürpınar’ı tebrik etti. Toki’nin alana emsal 2.5 plan yaptığını, fakat Sakarya’nın emsal olarak 1 imar verdiğini dile getiren Ünver; “Bu adaletsizliği ortadan kaldıran İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar’ı tebrik ediyor ve kutluyorum” dedi.

“Meslektaşımız en azından şehre önemli katkılar verebilecek kapasiteye sahiptir

Meslektaşlarının siyaset yapmasını takdirle karşıladıklarını ifade eden Hüsnü Gürpınar; “Şehri, planı ve mesleğimizle ilgili sorunları bilen adayların milletvekili olması ve bizi TBMM’de temsil etmesi bizim için büyük önem arz etmektedir. Meslektaşımız en azından şehre önemli katkılar verebilecek kapasiteye sahiptir. Milletvekilliği yolunda bizi ziyaret eden Meslektaşımız Orhan Ünver ve diğer partililere başarılar diliyorum. Burada kazanan Sakarya olacaktır” dedi.

“Meslektaşlarımızdan da destek bekliyoruz”

MHP Sakarya Milletvekili Adayı Müteahhit İnşaat Mühendisi Orhan Ünver, Sakarya için İnşaat Mühendislerinin de siyaset yapmaları gerektiğine işaret ederek, “Şehrin sorunlarını, konut sıkıntılarını, deprem yönetmelikleri, sağlıklı modern şehir kurulması noktasında elbette ki İnşaat Mühendisleri kadar işe vakıf, ehliyetli meslek grubu yok. Bu bağlamda ben Sakarya’mızın sorunları ve sıkıntıları için siyaset yapıyor ve Tüm Sakarya halkını olduğu gibi, İnşaat Mühendisleri ve Müteahhitlerimizi de temsil etmeyi arzu ediyorum. İnşaat Mühendislerimizin de Müteahhitlerimizin de sorunları hayli büyük. Bu anlamda hem İnşaat Mühendisleri Odamız hem de benzer meslek gruplarından, 7 Haziran Genel İdareler Seçiminde partimiz MHP’ye destek bekliyorum” dedi.

“Herkes insanca yaşayabileceği bir konuta sahip olacak”

Partisi MHP’nin Kentleşme ve Konur ile ilgili seçim vaatlerini de meslektaşlarıyla paylaşan Ünver: “Sağlıklı, yaşanabilir, doğayla uyumlu kentler oluşturulacak. Muhtaç ve kimsesizler için devlet eliyle sosyal konutlar üretilecektir. Konutlar yapılana kadar da kira yardımı yapılacaktır. Yapı denetimi ve sigorta sistemi etkinleştirilecektir. Afet farkındalığı oluşturulacak. Üst ölçekli planlar yapılarak yerleşim alanları tespit edilecek. Altyapısı tamamlanmış konut ve sanayi bölgeleri oluşturulacak. İmar rantının peşkeş çekilmesine son verilecek. Herkes insanca yaşayabileceği bir konuta sahip olacak. Konut üretim süreçleri etkin bir denetime tabi tutulacak. Afetin etkisini en aza indirecek tedbirler alınacak. Kentsel dönüşüm sürecinin her aşamasında yerleşim yeri sakinlerinin söz hakkı olacak” dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]