MHP'li Toçoğlu ve Ayanoğlu'ndan SATSO'ya Ziyaret

MHP'nin Sakarya Büyükşehir Belediyesi adayı Enver Toçoğlu ile Adapazarı Belediyesi Başkan adayı Yüksel Ayanoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Erol Öztürk ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, destek istedi.

SATSO, MHP'nin Sakarya Büyükşehir Belediyesi adayı Enver Toçoğlu, Adapazarı Belediyesi Başkan Adayı Yüksel Ayanoğlu, belediye meclis ve il genel meclis üyesi adaylarını ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SATSO Başkanı Erol Öztürk, "Sakarya'nın acil halledilmesi gereken işleri olduğunu biliyoruz. İlimizin geleceği açısından bir yola çıktığınızı biliyoruz. Niyetiniz ve göreviniz hayırlı olsun" dedi. MHP Adapazarı Belediye Başkan adayı Yüksel Ayanoğlu da, Adapazarı'nın deprem ve sonrasında zor süreçler geçirdiğini kaydederek, "Adapazarı, isminde pazar olan ender şehirlerden biri. Kötü idare ile şehir ismini kaybetme noktasına geldi. Adapazarı çevre illerden insanların alışveriş yapmaya geldiği, sıcak para akışının sağlandığı bir şehir olmuştu yıllarca. Ben de bir esnafım, ticaretle uğraşıyorum. Bu şehre pazar özelliğini tekrar kazandırmak için projelerimiz var. Bu şehirde artan işsizliği azaltmak için projelerimizle göreve talibiz." dedi.
Bu Şehri Yeniden Canlandıracağız

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Toçoğlu ise, "SATSO'nun ortaya koyduğu projeler ve sorunlar ortada. Deprem öncesi ve sonrasında şehrin gelişmesi için yaptığı çalışmaları biliyoruz. Deprem sonrası bu şehir yeniden imar edildi. Şehrimiz yurdun her yerinden sürekli göç alan kilit noktada bulunuyor. DPT verileri ve Başbakanlık istatistiklerine bakıldığında gelişmiş şehirler arasındadır. Sakarya, 81 şehir arasında 41. sırada bulunuyor. Bunu değiştirmek için bu göreve talip olduk. Bu şehri yeniden canlandırmak için göreve talibiz. Bize güç verdiğiniz takdirde bu şehrin kalkınması için birlikte diyalog içinde çalışacağız. Bu şehir diyalogsuz bir yönetimden dolayı kötü idare edildi. Burası sağlıklı yatırımları alamayınca gelişemedi. Burada fabrikalar. Yurdun çeşitli yerlerinden insanlar gelip çalışıyor. Önce Sakaryalı olma şartı aranarak buradaki işsiz gençlere iş imkanları sağlanmalı. Raylı taşımacılık olmazsa olmaz projelerden biri. Bu proje için 80-100 milyonluk bir yatırım gerekiyor. Önce bulvardan Mithatpaşa'ya kadar geniş yollar yapılarak şehrin önü açılmalı. Mithatpaşa'dan sonra ise alternatif projeler geliştirmeli. Bu şehirde raylı taşımacılığın önce yeni termirnalden başlatılması gerekiyor. Raylı taşımacılık bu şehre mutlaka getirilmeli. Şehirde planlı belediyecilik yapılmadı. 10 yıldır bu şehir toprakla boğuşuyor. Sapanca Gölü'nün durumu ortada. Göl her geçen gün kirleniyor. ADASU'nun yanlış uygulamaları var. Burada şehrin yönetimine talip olacağız. Büyük bir güç birliği oluşturduk. Herkesten destek istiyoruz." şeklinde konuştu.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]