MHP'li Başkan'dan AKP'li Başkana Suç Duyurusu!

Pamukova ilçesinde kendisini bilgisayar mühendisi olarak tanıtarak belediyede 3 ay çalışan bir kişinin kurumu 'sudan elektrik üreteceğim' diyerek 600 bin lira zarara uğrattığı iddia edildi.

Pamukova'nın MHP'li Belediye Başkanı Cevat Keser, göreve geldiklerinde eski dönemi inceleme altına aldıklarını belirterek, bu inceleme sonucunda belediyenin zarara uğratıldığını gördüklerini savundu.

Suç Duyurusunda Bulunacağız

Daha önceki yönetim tarafından Ocak 2009 tarihinde bilgisayar mühendisi olarak bir kişinin işe alınarak su ve kanalizasyon birim amiri olarak görevlendirildiğini belirten Keser şu iddialarda bulundu:
"Bu kişiye harcama yetkisi de verilmiş. 600 bin TL malzeme almış. Alınan malzemenin elektrikle ilgilisi yok. Bu malzemeler 100 bin TL bile etmez. Ayrıca K.B.'nin dosyasında İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği diplomasının fotokopisini de araştırdık. Üniversiteden böyle bir öğrencinin mezun olmadığını belirtiler. Bu arada K.B.'nin 'sudan elektrik üretme patenti' gösterilen belgeyi Türk Patent Enstitüsü'ne sorduk. Belgenin sahte olduğunu bildirdiler. Alınan malzemeler karşılığında çekler verilmiş. Ödenmeyen bu çekler sebebiyle firmalar belediyemizi icraya verdi. Biz hem K.B, hem de eski Başkan Feridun Turan hakkında belediyeyi zarara uğratmaktan savcılığa suç duyurusunda bulunacağız."

Proje Sahiplenilmeli

Pamukova eski Belediye Başkanı Feridun Turan ise belediyeyi zarara uğrattığı konusundaki iddiaları reddetti. Turan, K.B.'nin kendilerine verdiği bilgisayar mühendisliği diplomasının sahte mi gerçek mi olduğunu araştırma ihtiyacı hissetmediklerini kaydetti.

Zarar iddialarını gündeme getirenlerin ispat etmek zorunda olduklarını ifade eden Turan şöyle konuştu: "Bizim projemiz düşük voltajla yüksek gerilimli enerji üretmek. Projede kısmen ilerleme sağladık. Sistemi çalıştırmak için sadece iki adet alternatör kalmıştı. 7,5 kilovattan 360 kilovatlık enerji üretecektik. İlk aşamada 7,5 kilovat voltajdan 95 kilovat elektrik elde ettik. Bu elektrik su pompalarını çalıştırdı. Bu sistemin maliyeti 500 bin değil, 340 bindir. Bu konuda abartı var. Sistem tamamen faaliyete geçtiğinde belediye her ay 20 bin TL elektrik faturasından kurtulacaktı. Yeni belediye yönetimi projeyi sahiplenmeli."

Diplomayı Ben Hazırlamadım

K.B ise kendisinin belediyeye işe başlarken lise diploması ve diğer evrakları verdiğini belirterek, "Ben üniversite diploması vermedim. Her türlü kriminal incelemeye hazırım. Kesinlikle fotokopi olan bu diplomayı ben hazırlamadım ve ben vermedim. Bunu yargı ortaya çıkarabilir. Ben de haklarımı yargıda savunacağım" diye konuştu.

Lise fen çıkışlı olduğunu kaydeden K.B, projede kısmen başarılı olduklarını ve Türk Patent Enstitüsü'ne patent başvurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]