MHP'li Açba, "Sakarya rant şehri oldu"

MHP Milletvekili adayı Zihni Açba seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya gelmeyi sürdürürken yaptığı değerlendirmelerde "Sakarya\'yı rant kapısı gibi görenler, tarihe kara leke ile geçiyorlar. Sakarya onları hayırla yad etmeyecek ve affetmeyecek" dedi.

MHP Milletvekili Adayı Zihni Açba ve Serdar Çakan,  İl Başkanı Levent Bülbül, İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Çark Caddesinde ve Atatürk Bulvarında kurulan Seçim standlarını ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Çark Caddesi\'nde vatandaşlar ve esnafları berat kandillerini kutlayarak sohbet eden MHP Milletvekili adayı Zihni Açba daha sonra Atatürk Bulvarında kurulan seçim standını ziyaret ederek partililere moral verdi. Şemsiyeli parkta vatandaşlarla sohbet eden Açba daha sonra Hür fm’in konuğu oldu. Akşam programında Karapürçek ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen MHP Milletvekili adayı Zihni Açba TOKİ\'ye yeni stat yapması karşılığında devredilen, Atatürk Stadı arazisi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

"Sakarya rant şehri oldu"


Sakarya\'yı rant kapısı gibi görenlerin  tarihe kara leke ile geçtiklerini ifade eden  MHP Milletvekili Adayı Zihni Açba “Sakarya Atatürk Stadyumu, çevre yoluna yapılan yeni stat karşılığında TOKİ’ye devredildi. Bugün yapılan stadın değerinin 110 bin lira civarında bir maliyette olduğu söyleniyor. Bizim 63 dönümlük stat arazisinin arazi değeri ise 200 milyon lira. Bunun yanında TOKİ burada konut yada ticaret merkezi yapıp satması halinde 650 milyon liraya yakın gelir edecekti. TOKİ bugün Türkiye’de konut üretip satıyor. Herkese rakip oluyor. TOKİ’nin para kazanma amaçlı değil, sosyal amaçlı yoksula yönelik konut yapması gerekiyor. Şuna varız. TOKİ Atatürk stadına konutlar yapsın. Oradan kazandığı parayla Sakarya’lı yoksula maliyetine ev yapıp satsın. Bunu yapacaksa buyursun.
Sakarya zaten bir rant şehri oldu. Yeşil araziyi gören Sakarya’da bir şey yapmak istiyor. 3’ncü dünya ülkelerinde kurulan çimento fabrikaları bu şehre kurulmak istendi. Doğal güzelliklerimiz içine taş ocağı kurmak istediler. Bunlar bu şehirde yaşandı. Dereler, nehirler talan ediliyor.

Mera alanına doğalgaz çevrim santrali kurmak istediler. Gar meydanına ticaret merkezleri yapılmak istendi. Sakarya rant kapısı gibi görenler, tarihe kara leke ile geçiyorlar. Sakarya onları hayırla yad etmeyecek ve affetmeyecek” ifadelerine yer verdi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]