MHP Başkan Adayı Enver Toçoğlu, İddialı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Toçoğlu, 15 yıldır Adapazarı'nı yöneten insanların bu şehri sokaklarında yürüyemeyecek bir hale getirdiğini belirterek göreve talip oldu.

MHP'nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Toçoğlu, göreve geldikleri andan itibaren Sakarya'da çok büyük değişikliklere imza atacaklarını söyledi.

Sakarya'da yanlış belediyecilik anlayışını gördüğü için Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu ifade eden Toçoğlu, şöyle konuştu: "Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olurken, Sakarya'da yanlış bir belediyecilik işleri uygulandığını, yanlış belediyecilik anlayışı olduğunu gördüm. Gerçekten 15 yıldır Sakarya'da vatandaşın istediği bir belediyeciliği görmediğim için belediye başkanlığına talip oldum. Milletimizin hizmetine talip oldum. Esasında nasıl bir yanlış belediyecilik anlayışı burada uygulanıyor bunları herkes biliyor. Kiminle konuşursak konuşalım belediye ve belediyenin etrafında yolsuzluk söylentileri had safhaya ulaşmış bir belediyecilik."

Bu Belediyeciliğe Sakaryalı Layık Değil

15 yıldır Adapazarı'nı yöneten insanların bu şehri sokaklarında yürüyemeyecek bir hale getirdiğini anlatan Toçoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu şekilde belediyeciliğe Sakaryalı layık değil. En pahalı suyu içen en pahalı ulaşımı olan en pahalı uygulamalara muhatap olmuş bir halk bu hizmetlerden kurtulmak istiyor."

Sakarya Yaşanılabilir Şehirler Arasında 47. Sırada

Sakarya'yı gerçek anlamda büyükşehir yapmaya talip olduğunu belirten Toçoğlu, şöyle konuştu: "Sakarya yaşanılabilir şehirler arasında 47. sırada. Türkiye'de 16 büyükşehir var, Sakarya yaşanabilir şehirler arasında 47. sırada yer alıyor. Bunu biz açıklamadık. Devletin resmi rakamları açıkladı. Biz öncelikle Sakarya'yı yaşanılabilir şehir haline getirmeye arkadaşlarımızla beraber talibiz."

Sakarya Tozdan Topraktan Kurtulamadı

Sakarya'nın layık olduğu bir şekilde herkesin mutlu olduğu, herkesin huzur içerisinde dolaştığı bir şehir olacağını anlatan Toçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Planlı belediyecilik anlayışıyla bir gün kanalizasyoncuların girdiği, bir gün Telekomcuların girdiği, bir gün su tesisatçılarının girdiği sokaklar değil, 10 senedir tozdan topraktan kurtulmayan bir şehir değil. Deprem sonrası 10 yıldır hala Sakarya tozdan topraktan kurtulamamış. Bir gün iki gün araçları yıkatma herkesin arabası tanınmaz hala gelir."

Sakarya Türkiye'nin 3. Büyük Borçlu Belediyesi 
 
Toçoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin 3. büyük borçlu belediyesi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Sakarya'ya Kent Park yapıldı. Bu Kent Parkı, Çevre Bakanlığı yaptı. Bütün finansmanını bakanlık yaptı. Bu kadar büyük imkanlar gelmiş olmasına rağmen Sakarya Büyükşehir Belediyesi bu imkanları çarçur ederek Türkiye'de 3. borçlu büyükşehir belediyesi haline geldi. En borçlu belediyeler Ankara Büyükşehir, Kocaeli Büyükşehir ve Sakarya Büyükşehir belediyesi." 
10-12 Milyon YTL ile Adapazarı'nda Neler Yapılmazdı

Sakarya'da ortak akılla iş yapmak için göreve geleceklerini anlatan Toçoğlu, şöyle konuştu:
"Ortak akıl nedir, mesela burada en basit Adnan Menderes Caddesi üzerinde yapılmış bir alt geçit var. Eğer bu alt geçit ortak akılla yapılmış olsaydı. Burada esnafla bu bölgede yaşayan insanlarla yapılmış olsaydı bu alt geçit burada yapılamazdı. Çünkü bu alt geçide araba girdiği zaman Yenicami'de ışıklarda kalıyor. 1,5 dakika beklemek zorunda. Ortak akılla yapılmadığı için bütün bu caddedeki esnaf ölmüş durumda. Neden al dediler bu projeyi götür. Adapazarı'nda bir cadde üzerinde yap birilerine bir şeyler kazandır diye bu proje yapıldı. Yoksa ortak akılla bu iş yapılsaydı bu alt geçit buraya yapılır mıydı? Buraya 10-12 milyon YTL harcanır mıydı? 10-12 milyon YTL ile Adapazarı'nda neler yapılmazdı. Ortak akıl kullanarak bizim amacımız bir yere bir şey yapılacaksa müşterek karar alınacak."  

Halkımız Endişelenmesin

Sakarya'ya yapılacak çalışmaların  toplumu ilgilendiren uygulamaların ortak akılla yapılacağını belirten Toçoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun için halkımız hiç endişelenmesin. Bize güvensin bize itimat etsin. Biz bulunduğumuz görevlerde dünyayı görmüş, dünyada bütün gelişmelere şahit olmuş bir insan olarak şunu söylüyorum. Sakarya'ya biz mükemmel bir belediyecilik ve belediye hizmetleri vaat ediyoruz." 

Şeffaf Bir Belediyecilik Anlayışı 

Sakarya'da belediyecilik hizmetlerine talip olduklarını belirten Toçoğlu, yapacakları çalışmaları şöyle anlattı:
"Burada insanlar belediyecilik hizmeti istiyor. Herkesin çeşmesinden bardağını koyduğu zaman suyu içebileceği raylı taşımacılığın olduğu bir şehir istiyor. Raylı taşımacılığı mutlaka bu şehre getireceğiz. Mükemmel bir üniversite şehri, mükemmel bir sanayi şehri, mükemmel bir tarım şehri olacağız. Yatırımcıları Sakarya'ya çekerek işsizliğe çözüm bulmaya çalışacağız. Şeffaf bir belediyecilik anlayışı olacak."

Aziz Duran'ın Belediye Başkanlığını Sallayacak


Sakarya'da sosyal faaliyetlere ağırlık vereceklerini ve şehrin en büyük sosyal olgusu olan Sakaryaspor'un Süper Lig'e çıkması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade eden Toçoğlu, Sakaryaspor'u yeniden süper lige çıkaracaklarını söyledi.

Toçoğlu, 29 Mart yerel seçimlerinde 15 yıllık Aziz Duran'ın belediye başkanlığını zangır zangır sallayacaklarını ve sonunda yıkacaklarını sözlerine ekledi. 
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]