Mevsimlik işçiyi zehirli yılan soktu

Diyarbakır\'dan Akyazı\'ya gelen mevsimlik tarım işçisi 21 yaşındaki Fırat Aytekin, fındık toplarken yılan ısırması sonucu zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Genç fındık işçisini \'baran engereği\' olarak bilinen yılanın soktuğu belirtildi.

Diyarbakır’dan Akyazı’ya fındık toplamak için gelen mevsimlik işçi Fırat Aytekin, bahçede çalışırken, Sakarya’da fazla görülmeyen, halk arasında \'boz yılan\' olarak bilinen \'Baran engereği\' türü zehirli yılan tarafından bacağından ısırıldı.

Fırat Aytekin\'in "yılan soktu" diye bağırıp yardım istemesi üzerine çevredeki diğer işçiler 112\'ye haber verdi. Gelen Ambulansla Akyazı Devlet Hastanesi\'ne kaldırılan Aytekin, buradaki ilk müdahalenin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'ne sevk edildi.

Baran engereği nedir?

Sakarya ve Karadeniz bölgesinde fındıklık ve çay bahçelerinde görülen baran engereği zehirli olmasına rağmen çok uysal bir yılan türü olarak bilinir. Üstüne basılmadığı veya çok sıkıştırılmadı takdirde insanı ısırmaz. Çok yaklaştığınızda da önce kaçmaya çalışır, kaçma şansı yoksa tıslayarak varlığını belirtmeye çalışır. 55- 60 santimetre boyunda, ince boyunlu bir engerek türü olan yılanın başının üst önü ve ortası küçük karinasız pullar, diğer kısımları da iri plakalarla örtülüdür.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]