Mevsimlik işçilerin çocukları için tedbir alınmalı

Diyarbakır Eğitim Bir Sen şubesi, mevsimlik işçilerin çocuklarının gittikleri illerde Halk Eğitim bünyesinde açılacak kurslarda eğitim almalarını talep etti.

Diyarbakır Eğitim Bir Sen şubesi yaptığı açıklamada, Diyarbakır ve çevresinde yaşayan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mevsimlik işçilerin önceki günkü tren seferiyle Sakarya\'ya fındık toplamak üzere yola çıktığı hatırlatılarak, mevsimlik işçilerin çocuklarının gittikleri illerde Halk Eğitim bünyesinde açılacak kurslarda eğitim almalarını talep etti.

"Çocuklarımızın bahçede değil dersliklerde çalışmasını istiyor ve Milli Eğitim Bakanlığının bu yönde tedbirler alması bekliyoruz" diyen Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Diyarbakır ve çevresinde yaşayan mevsimlik işçiler, dün düzenlenen tren seferiyle Sakarya\'ya fındık toplamak üzere yola çıktılar. Mevsimlik işçilerimizin çocuklarının eğitim alabilmesi için gittikleri illerde Halk Eğitim bünyesinde kaldıkları alanlarda geçici yerleşkeler yapılarak kurslar açılabilir. Bu kurslarda çocuklarımız uzman öğretmenler tarafından eğitim alma fırsatı sunulmalıdır. Çocuklarımız burada iki buçuk ay boyunca eğitimlerine devam edebileceği tedbirler alınabilir. Bu kurslar sayesinde çocuklarımızı bahçede değil dersliklerde eğitim hayatlarını devam etmiş olacaklardır"
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]