Meteorolojiden arka arkaya uyarılar!

Meteorolojiden arka arkaya uyarılar geldi. Marmara başta olmak üzere 9 il için yağış alarmı verilirken, iki bölge için ise kavurucu sıcak uyarı geldi.

Günün hava raporu uyarılarla dolu geldi, 9 kent için Meteoroloji yağış ve fırtına alarmı verirken iç ve güney kesimlerde ise mevsim normallerinin üstünde sıcaklık olacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü\'nce yapılan son değerlendirmelere göre,  İstanbul ve Marmara bölgesinde fırtına bekleniyor. Doğu Karadeniz kıyılarında ise şiddetli yağışlar görülecek.

Meteorolojinin şiddetli fırtına ve yağış uyarısı verdiği iller şunlar:

*Artvin,
*Gümüşhane,
*Kars,
*Ardahan,
*İstanbul,
*Yalova,
*Kocaeli,
*Sakarya
*Bandırma


Bu yerler de aşırı sıcaktan kavrulacak
Meteoroloji aşırı sıcak dalgası için de bir uyarı yayınladı. Cuma gününe kadar yurdun iç kesimlerinde (İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi’nin batısında) hissedilir derecede sıcaklık artışı yaşanacak. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerine çıkacak. En yüksek hava sıcaklıklarının 36 ila 39 C dereceler arasında gerçekleşeceği, güney kesimlerinde normallerinin 2 – 4 derece üzerinde, kuzeyinde ise normalleri civarında seyredeceği  bildirildi.

Hava sıcaklıklarının Cuma günü ve hafta sonunda yurdun iç kesimlerinde 4 ila 8 derece azalacağı ve mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojinin sıcak hava uyarısında özellikle iç ve güney bölgelerinde yaşayanlar güneş çarpmasına karşı uyarıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]