Meteoroloji Uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü\'nden Kurban Bayramı\'nın ikinci günü kötü haber geldi. Yazdan kalma günler yerini yağışlı havaya bırakıyor. Marmara, Ege ve Akdeniz\'de sel tehlikesi var.

Türkiye\'nin bugün yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor.Öğle saatlerinden itibaren Marmara ve Kuzey Ege\'nin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü\'nden yapılah uyarılar:

Perşembe Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu\'nun batısı ve Batı Karadeniz\'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz\'de kuvvetli Güney Ege ve Batı Akdeniz\'in batısında yer yer çok kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

Sağanak Yağış Geliyor

Cuma Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Malatya, Elazığ, Tunceli, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Batı Karadeniz, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

Hafta Sonu Tüm Yurdu Etkileyecek

Cumartesi Marmara\'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu\'nun doğusu ile Bitlis, Siirt ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olarak görülmesi bekleniyor.

Pazar Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu\'nun doğusu ile Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağmurlu, Marmara\'nın güneyi, Ege, Göller yöresi, Batı karadeniz\'in iç kesimleri ve İç Anadolu\'nun batısında sabah saatlerinde sis görülecek.

Sıcaklıklar 6-12 Derece Düşecek


Hava sıcaklığının yarın batı bölgelerde, Cuma ve Cumartesi günü ülke genelinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın bugün, perşembe iç ve batı bölgelerde güneyli yönlerden kuvvetlice yağış anında yağışla birlikte yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Kuzey ve Kıyı Ege\'de Kuvvetli Yağışlara Dikkat

Bu akşam saatlerinden itibaren görülecek olan yağışların zamanla etkisini arttırarak, bu akşam saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyılarında, yarın Kuzey ve Kıyı Ege\'de kuvvetli (20-50 kg/m2), Güney Ege kıyılarında yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Batı Akdeniz\'de Kuvvetli Yağışlara Dikkat

Bu gece saatlerinden itibaren görülecek olan yağışların, yarın öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz\'de kuvvetli (20-50 kg/m2), Antalya\'nın batı kıyılarında yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Marmara\'da Kuvvetli Yağış

Bugün (16.10.2013) öğle saatleriden itibaren görülecek olan yağışların, bu akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak, İstanbul, Çanakkale ve Balıkesir\'in Batı ilçelerinde, yarın (17.10.2013 Perşembe) batısı ile zamanla bölge genelinde kuvvetli (20-50 kg) olarak görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında  kuvvetli rüzgar v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]