'Mesnevi'den İnciler' Programı gerçekleştirildi

Sakarya Üniversitesi Tasavvuf Topluluğu tarafından düzenlenen “Mesneviden İnciler” programı geniş katılımla gerçekleşti.

Sakarya Üniversitesi Kültür Kongre Merkezinde gerçekleşen program ney dinletisiyle başladı. Dinletinin ardından Mesnevi Üstadı Mustafa Özbağ sahne aldı. Özbağ mesnevi hakkında kısa bilgi verdikten sonra soru cevap kısmına geçti.

Mesnevi Üstadı Mustafa Özbağ bütün dünyanın dünyevileştiğini belirterek, “ Bütün dünya dünyevileşiyor. Dünya üzerinde dünyevileşmeyen bir tek felsefe var o da İslam. Şuan da 3. Dünya savaşı oluyor. Çünkü dünya savaşının sebebi İslam’ı da dünyevileştirmek. Müslümanlar saten dünyevileşti. Biz Müslümanlar olarak dünyevileştik. Dünya üzerinde vahşi bir kapitalist bir sistem var sömürgeye dayalı. Bu sistem Müslümanları da sömürüyor. Sömürürken onları da dünyevileştiriyor. Bu bizim topyekun dünyevileştiğimizi gösteriyor. Dünyevileşmeden en az nasibini alacak olan muhafazakârlar var ya, aslında muhafazakârlık dindarlık değildir. Hiçbir dindar muhafazakâr değildir, olmamalı. Bir dindar muhafazakâr ise asla ve asla kendini yenileyemez. Muhafazakârlık tutuculuk, bağnazlık, gelişmeye, derinleşmeye, yükselmeye müsait olmayan bir nokta. Muhafazakâr bir yapıdaysan gerisin sen. Ne çektiyse insanlık şu muhafazakârlıktan çekmiştir. Türkiye hala muhafazakârlıktan çekiyor. Tarikatta, cemaatte, siyasette, devlette muhafazakâr bir yapı var. En muhafazakârımız kim diyanet. Dünyevileşmeyen bir şey kaldı. Kuran ve Sünnet. Muhafazakârlaşmayan bir tek kuran ve sünnet kaldı. Kuran’a ve sünnete uyabilen kadar Müslüman kaldı. İslam dinini dünyevileştirirlerse o vahşi kapitalistin önünde duracak hiçbir güç kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Mesnevi Üstadı Mustafa Özbağ’ın konuşmaların ardından program sema gösterisi ile son buldu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]