Mesleklerini Kazandılar, ya Sonrası?

Hendek Belediyesi, İş Bulma Kurumu ve Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Meslek Edindirme Kursu'nun ilk kursiyerleri, yazılı ve uygulamalı olarak yapılan sınavı başarıyla geçti.

Hendek Belediyesi, İŞKUR ve Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk defa uygulanan Meslek Edindirme Kursu'na katılan kursiyerler, kursu tamamlayarak sınava tabi tutuldu. Hendek Endüstri Meslek Lisesi'nde kırk gündür tikmak gazaltı alüminyum kaynağı dersleri alan kursiyerler,  yazılı ve uygulamalı olarak yapılan sınavı başarıyla geçti. Dört profesyonel öğretmen tarafından verilen eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifika almaya hak kazandı.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Borutaş Fabrikası sahibi Arif Yılmaz ile birlikte sınavın yapıldığı Hendek Endüstri Meslek Lisesi'ne giderek kursiyerlerin uygulamalı sınavlarını izledi. Borutaş Fabrikası'nın sahibi Arif Yılmaz kursiyerlerin yaptığı kaynakları yakından takip ederek, kısa sürede bu başarıyı sağlayan kursiyer ve öğretmenlerini tebrik etti. Sınav sonrası, Başkan İnci ve Borutaş Fabrikası sahibi Arif Yılmaz kursiyerlerle bir süre sohbet etti.
Kolunuza Bir Altın Bilezik Taktınız

Borutaş Fabrikası sahibi Yılmaz, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek,  "Sakarya Türkiye'nin çelik merkezi haline gelecek. Sakarya'da büyük bir eksikliği tamamlıyorsunuz. Meslekte başarı disiplin ve işini sevmekten gelir. Sizleri görünce gurur duydum. Sizlere verilen fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek iyi bir meslek sahibi olup kolunuza bir altın bilezik taktınız. Bizler için sizin gibi yetişmiş elemanlar büyük nimet. Gençlerimizin bu kadar azimli olmaları beni çok mutlu ediyor. Ben bu imkanlara sebep olan Belediye Başkanınız Ali İnci Bey'i ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Burada eğitim alacak olan diğer kursiyerler için elimizden gelen desteği vermeye hazırız " dedi.
Artık Onların Bir Mesleği Var

Başkan İnci, kursiyerleri tebrik ederek, "Başlatılan bu kurslarda birçok gencimiz meslek edinecekler. İlk etabı başarıyla tamamlayan gençlerimiz ihtiyaç olan fabrikalarda iş sahibi olabileceklerdir. Artık onların bir mesleği var, kaynakçılık aranan bir meslektir. Belediye, İŞKUR ve Milli Eğitim tarafından yürütülen bu projenin ilk etabı başarıyla tamamlanmıştır. Belediye olarak da yeni başlatacağımız projemizde de işçi ve işveren arasında bir köprü vazifesi göreceğiz. Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi'nde tahsis ettiğimiz büroda iş arayan vatandaşlarımız ile yatırımcılarımızı buluşturup iş imkanları sağlayarak, yatırımcılarımıza da işçi bilgi bankası oluşturmayı hedefliyoruz. Bu projemizi en kısa sürede tamamlayarak hayata geçireceğiz " diyerek Borutaş Fabrikası sahibi Arif Yılmaz'a verecekleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Başkan İnci, misafiri Arif Yılmaz ile birlikte Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi, yapımı devam eden BEL-İŞ- İş ve İşçi Bulma Köprü Merkezi Projesi'ni, Bayraktepe ve Selman Dede Mesire Alanı'nı gezdi. Yılmaz, Başkan İnci'yi yapmış olduğu devasa eserlerden dolayı tebrik etti.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]