Mesleki Eğitim Merkezinden Kasaplara Hijyen Eğitimi

Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi ile Kasaplar Odası arasında yapılan işbirliği çerçevesinde Hijyen Eğitimi ile ilgili toplantı düzenlendi. 

27, 28 ve 29 Ocak tarihlerinde 3 grup halinde gerçekleştirilen “Et ve Et Ürünleri Hijyen Eğitimi” toplantısının açılış konuşmasını yapan Adapazarı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Arif Türkyılmaz; “05.07.2013 tarihli ve  28698 sayılı Resmi Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik kapsamındaki sektörlerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımızın, hijyen eğitimlerini ve buna bağlı olarak, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı,  Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nce verilen sertifikalarını almaları gerekmektedir. Bu eğitimlere katılmayan ve sertifika almayanlar bundan böyle işyerlerinde çalıştırılamayacaklar. Bununla beraber,  işyeri sahipleri ve işletenler,  çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumlu tutulmuşlardır.  Bizzat çalışmaları durumunda ise işyeri sahipleri ve işletenlerinin de bu eğitimi almaları mecburidir.” dedi.

Hijyen eğitimlerinin 8 saat olacağını  ve eğitimin sonunda yapılan sınavla katılımcılara e-yaygın sistemi üzerinden kurs bitirme belgesi verileceğini belirten Merkez Müdürü Arif Türkyılmaz, belgelerin kişinin kendi alanında hizmet verdiği sürece geçerli olacağını kaydederek tüm katılımcılara başarılar diledi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]