Meslek sahibi olmak isteyenlere destek

Serdivan Belediyesi, İŞKUR Sakarya İl Müdürlüğü ve Serdivan İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin ortak çalışması ile vatandaşlara meslek sahibi olma imkanı sunuyor.

Düz dikiş makinası operatörlüğü, servis elemanı (KOMİ), aşçı çıraklığı ve mobilya montajı alanlarında açılacak kurslara sigorta kaydı olmayan herkes başvurabilecek. Teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitimlerin de verileceği kurslarla hizmet sektörünün kalifiye personel ihtiyacının giderilmesi planlanıyor.

Konu ile ilgili Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kurslara 16-40 yaş arası, son iki yıl içerisinde İŞKUR destekli herhangi bir kursa katılmayan ve hali hazırda sigorta pirimi ödemeyen/ödenmeyen tüm vatandaşların başvurabileceği bildirildi.
Kafe sahiplerinin yanı sıra mobilyacılar ve tekstil atölyecilerinden gelen kalifiye personel taleplerini değerlendirdiklerini belirten yetkililer, açılacak kursların sektör temsilcileri kadar kendini yetiştirmek ve bir iş kolunda uzmanlaşmak isteyen vatandaşlar için de önemli bir fırsat olduğunu belirttiler.

Kursların hafta içi Eski Yazlık Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda verileceği belirtilirken, şartları tutan vatandaşların müracaatlarını 8 -12 Aralık tarihleri arasında Serdivan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne yapabilecekleri bildirildi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]