Meslek Kurslarını Bitirenler Sertifikalarını Aldılar

Adapazarı Belediyesi, İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen meslek edindirme kurslarını bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Adapazarı Belediyesi, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Hasta ve yaşlı bakımı, cilt bakımı ve güzellik uzmanlığı, Gazaltı kaynakçılık, Güvenlik, otomobil mühendisliği ve özürlülere yönelik bilgisayarlı muhasebe konularını kapsayan Meslek edindirme kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler için bir sertifika törene düzenlendi.

Adapazarı Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik,  Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Doğumevi Başhekimi Aydın Sarı, protokol ve kursiyerler katıldı.
Tören öncesinde bir konuşma yapan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli son yıllarda belediyecilik anlayışını değiştiğini belediyelerin altyapının yanı sıra insanları iş sahibi, işverenlere de sertifikalı işçi yetiştirdiklerini anlattı. Dişli konuşmasında "Günümüzdeki belediyecilik anlayışı değişti. Belediyecilik denince sadece şehirde yol çalışması, kanalizasyon, ulaşım ile ilgili çalışmaları sürdüren bir yapı, bir anlayış vardı. O yapı değişti. İnsanların işi, aşı ve bütün sorunlarıyla birlikte ilgilenmek lazım. İşte sosyal doku alanında Adapazarı Belediyesi olarak biz gerekli olan adımları atmak suretiyle bu çalışmaları sürdürmeye gayret ediyoruz. Bundan sonra da sürdüreceğiz. Ben inanıyorum ki bu ülkede, çok güzel günler yaşayabilen, hayat standartları çok yüksek olan insan motiflerini yakalayabilecek hale geleceğiz. Ama biraz sabırla, canla başla çalışıp gayret etmemiz lazım. Bu zorlu dönemleri hep beraber aşmamız lazım. Şuanda burada toplanan herkesin hedefi bu. Hep beraber bu zorlukları aşacağız" dedi.

Meslek kursları ile ilgili bilgi veren  Başkan Danışmanı Oral, da Adapazarı Belediyesi, İŞKUR Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen Hasta ve Yaşlı Bakımı, Cilt bakımı ve güzellik uzmanlığı, Gazaltı kaynak ve Güvenlik konularında kursların devam etmekte olduğunu belirterek, Auto Cad ve özürlülere yönelik bilgisayarlı muhasebe konularında kursların açılacağını kaydetti. Oral, yaklaşık bin vatandaşımızın başvurduğu meslek edindirme kurslarında şuan 435 kişinin kurs gördüğünü, 329 kişinin kursları bitirip sertifikalarını aldığını belirtti.

Sakarya Ak Parti Milletvekili Hasan Ali Çelik de düzenlenen kursların çok faydalı olduğunu ifade ederek "Bu tür kurslar iş arayan ve bulmakta zorluk çeken vatandaşlarımız için çok faydalı. Bu kursları bitiren kursiyerlerimize iş bulmada da öncülük yapacağız. İş verenler eleman alırken tercihlerini böyle kursları bitirenler arasından yapmalı. Bu şekilde istihdamda kaliteyi de arttırmış oluruz" şeklinde konuştu.
Törende Tiyatro kursunu bitiren kursiyerler tarafından oynanan bilinçsiz ilk yardım ve bilinçli ilk yardım konulu mini skeç sertifika törenine katılanları güldürdü.Tören sonunda meslek edindirme kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını AK Parti Milletvekili Hasan Ali Çelik, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve protokol tarafından verildi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]