Meslek Kursları 215 Kişiyi Daha İş Sahibi Yaptı

Adapazarı Belediyesi, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği kurslara katılanlara sertifikaları verildi.

Adapazarı Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen sertifika törenine, Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Adapazarı Belediyesi Meclis Üyeleri, İş Kur İl Şube Müdürü Tekin Kaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mansur Demir, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Sarık, Kocaeli İşkur İl Şube Müdürü Hüseyin Keskin, resmi ve özel hastane başhekim ve temsilcileri, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, Adapazarı Belediyesi Başkan Danışmanı Saim Oral ve kursiyerler katıldı
215 Kişi Katıldı

Meslek kursları ile ilgili bilgi veren Başkan Danışmanı Oral, Adapazarı Belediyesi, İşkur Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Meslek Edinme Kursları; Hasta ve Yaşlı Bakımı, Cilt bakımı ve güzellik uzmanlığı, Gazaltı kaynak ve Güvenlik konularında kursların devam etmekte olduğunu belirterek, Auto Cad ve özürlülere yönelik bilgisayarlı muhasebe konularında kursların açılacağını kaydetti. Oral, yaklaşık bin vatandaşın başvurduğu meslek edindirme kurslarında şuan 471 kişinin kurs gördüğünü, 215 kişinin kursları bitirip sertifikalarını aldığını belirtti.
Beraber Bu Zorlukları Aşacağız

Meslek edindirme kurslarına emeği geçen ve sertifika törenine katılanlara teşekkür eden Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, günümüzdeki belediyecilik anlayışının değiştiğine değinerek, "Belediyecilik denince sadece şehirde yol çalışması, kanalizasyon, ulaşım ile ilgili çalışmaları sürdüren bir yapı, bir anlayış vardı. O yapı değişti. İnsanların işi, aşı ve bütün sorunlarıyla birlikte ilgilenmek lazım. İşte sosyal doku alanında Adapazarı Belediyesi olarak biz gerekli olan adımları atmak suretiyle bu çalışmaları sürdürmeye gayret ediyoruz. Bundan sonra da sürdüreceğiz. Ben inanıyorum ki bu ülkede, çok güzel günler yaşayabilen, hayat standartları çok yüksek olan insan motiflerini yakalayabilecek hale geleceğiz. Ama biraz sabırla, canla başla çalışıp gayret etmemiz lazım. Bu zorlu dönemleri hep beraber aşmamız lazım. Şuanda burada toplanan herkesin hedefi bu. Hep beraber bu zorlukları aşacağız." dedi.
85 Kursiyere Sertifikaları Verildi

Meslek kursları ve yapılan programdan dolayı memnuniyetini dile getiren Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, yaptığı konuşmada şunları söyledi. "Belediyelerin yapmış oldukları rutin belediyecilik hizmetlerinin ötesinde, vatandaşların eğitimi, sosyal faaliyetlere katılımı ve toplumda bende varım, bizde varız diye kendilerini geliştiren, bir mesleği olsa bile biraz daha ihtisas alanlarına yönelebilen, meslek insanı yetiştirmeye verdiği hizmetler önemli katkılardır. Sayın Başbakanımızın yakın zamanda bir açıklaması oldu. Adapazarı Belediyesi'nin size sağlamış olduğu imkan gibi Türkiye genelinde beş yüz bin kişiye meslek kursları vasıtasıyla iş imkanı sağlanacak. Her şeyden önce ben bu kurslara şu gözle bakıyorum. Ben faydalı olurum diyen, olacağım diyen bir kitle ile karşı karşıyayım. Her şeyden önce bunu gördüğüm için çok mutluyum. Bu açıdan bu faaliyetlerin öncülüğünü yapan Adapazarı Belediyesine ve değerli başkanımız Süleyman Dişli'ye, birlikte çalıştıkları kurumlara teşekkür ederim. Siz değerli kursiyerlere de çalışma hayatlarınızda başarılar dilerim." 

Konuşmaların ardından günde 15 TL ücret alarak 30 iş günü hasta ve yaşlı bakım ve gazaltı kaynak kursu alan 85 kursiyere sertifikaları Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve protokol üyeleri tarafından verildi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]