Meslek komiteleri müşterek toplantıda, SATSO'da bir araya geldi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO)’da 2014 yılının ilk müşterek meslek komiteleri toplantısı gerçekleştirildi.

SATSO bünyesinde faaliyet gösteren meslek komitelerinin, sorun ve önerilerini dile getirdikleri “Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı”, SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu\'nda yapıldı. Toplantı, SATSO Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul yönetiminde gerçekleşti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Odamızın 2014 ilk dönem müşterek meslek komiteleri toplantısına hoş geldiniz. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman ifade ettiğimiz gibi biz, üyelerimize ‘SATSO iyi ki var’ dedirtmek için çalışmalar yapıyoruz. İstişareyi çok önemsiyoruz. Sorunlarımıza müşterek çözüm üretebilmek için istişare ortamı çok önemlidir. Meslek Komitelerimiz, Oda - Üye kaynaşmasında en önemli görevi üstlenen, vazgeçilmez organlarımızdır. Meslek komitelerimiz bizler için çok önemli ve kıymetlidir. 

Komitelerimizin mesleki ya da şehrimizin sosyo ekonomik sorunlarına karşı olan duyarlılığı, aktif ve örnek çalışmaları bizleri mutlu etmektedir. Geçtiğimiz yıl rekor sayıda toplantı, karar ve faaliyetlerle, Odamız işleyişine son derece önemli katkıda bulunduklarından dolayı şahsım ve Yönetim Kurulum adına, Meslek Komitelerimize çok teşekkür ediyorum. 2014 yılı inşallah geçtiğimiz yıldan daha başarılı geçecektir. Mesleki gruplarımızın başarısı Sakarya’mızın başarısıdır. Sakarya’mızın başarılı olması, büyümesi, kalkınması demek, Türkiye’nin başarılı olması ve aydınlık yarınlara hızla kavuşması demektir. Meslek komitelerimizin yeni dönem çalışmalarında gurur duyacağımız başarılara imza atmasını Yüce Allah’tan temenni ediyorum” dedi.

199 komite üyesi mevcut

Başkan Kösemusul’un ardından konuşan Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ ise, ticaret ve sanayi odalarının, şehirlerde en etkin ve en büyük sivil toplum örgütleri olduğunu dile getirerek bu örgütleri etkin yapan rollerden en önemlisinin mesleki ve sektörel sorunlara çözüm bulması olduğunu ifade etti. Altuğ konuşmasının devamında toplam 199 komite üyesi mevcut olduğunu belirterek bu komitelerin sorunlara köprü olmak anlamında büyük önem taşıdığını dile getirdi.

21’inci Meslek Komitesi Başkanı Levent Bayraktar komite faaliyetleri hakkında bilgi vererek Komite faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Komite öncülüğünde Automekanika İstanbul 2013 Fuarı’na iştirak ederek meslek grubu üyelerinin sektörel gelişmeleri yakından takip etmelerine yönelik bir fırsat olduğunu ifade etti. Bayraktar konuşmasının devamında projeleri hakkında bilgi vererek meslek liseleri ile işbirliği çerçevesinde öğrencilerin staj yaparak meslek öğrenme imkanlarının genişletilmesi ve işverenlerin de eleman yetiştirme konusunda öncü olmalarına vesile olacağına inandıklarını ifade etti. Levent Bayraktar ayrıca bundan sonraki süreçte haksız rekabetle mücadeleye önem vereceklerini dile getirerek tüketicilerin menfaatinin korunması için yedek parça satışı yapanların uzmanlaşmış olması gerektiğini ifade etti. Pert araçların tekrar piyasaya sürülerek halkın mağdur edildiğini de belirten Bayraktar, pertten dönen araçlara sigorta yapılmadığı gibi alım satımının da yapılmasının yasaklanması gerektiğini ifade etti.

18’inci ve 34’üncü Meslek Komiteleri adına konuşan Meclis Üyesi Hüseyin Emanet ise “Marka şehir için gayrimenkul geliştirme projeleri şart” diyerek bu konuda yerel yönetimlerin girişimde bulunması gerektiğini şehrin yatırımlar için planlama, alt ve üst yapı çalışmalarını tamamlanması gerektiğini vurguladı. Emanet, “Ticari yatırım için planlama ve alt yapısı önemli artık yatırımcılar buna dikkat ediyor. Bunları başarmış şehirler önde ilerliyor. Bunun için ortak bir akıl geliştirmeliyiz, imar yönetmeliğinde emsal çalışması var yükseklik katsayısının netleştirilmesi gerekiyor. Sakarya’yı yatırım ve cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Kentsel dönüşüm bu çalışmaların temelini oluşturuyor” diyerek yapılacak çalışmalarda SATSO’nun müdahil olması gerektiğini vurguladı.

Toplantı komite üyelerinin değerlendirmelerinin ardından sona erdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]