Meslek Aşkı 25 Yıl Sonra Bile Bitmedi

Sakarya'da yaşayan emekli öğretmenler Muzaffer Oral ve eşi Gülseren Oral, kimsesiz ve yardıma muhtaç çocukların gönüllü öğretmenliğini yapıyor. Yuvadaki çocukların ödevlerine yardımcı olan çift, örnek davranışlarıyla herkesin taktirini topluyor.

Emekli öğretmen Muzaffer (59) ve Gülseren Oral (55) çifti, 25 yıl boyunca binlerce öğrenciyi hayata hazırladı. Oral çifti, emekli olduktan sonra da mesleklerinden kopmadı. Bir köşeye çekilmek yerine kendilerini kimsesiz ve yardıma muhtaç çocukların eğitimine adadı. Çift, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı (SHÇEK) Arifiye Çocuk Yuvası'ndaki çocukların eğitimlerinde görevlilere yardımcı oluyor. Her gün bir kaç saatlerini yuvadaki çocukların eğitimleri için ayıran Oral çifti; "Elinden tuttuğumuz çocukların yarın bir gün Türkiye'nin çok iyi bir geleceği olması için çalışıyoruz. Yaşamımız ve sağlığımız elverdiği sürece bu maratonu bırakmayacağız." diyor.

Yuvadaki Çocuklarla Bir Aile Olduk

Oral çiftinin gönüllü eğitim hizmeti, 2002 yılında bayram günü çocuk yuvasını ziyaret etmeleriyle başlamış. Gülseren Oral, yuvada kendisine sarılan küçük çocuğun bakışlarından etkilenince eşiyle birlikte gönüllü aile olmaya karar vermiş. Yuvadan aldıkları erkek çocuğa gönüllü anne ve baba olan çift, bu sırada yuvadaki diğer çocukların eğitimlerinde de yardımcı olmaya başlamış. Kısa sürede yuvadaki çocuklara alışan çift, dersler dışında çocukların sosyal faaliyetlerine ve okul çalışmalarına katılıyor.

Bu Manevi Huzuru Anlatamam

'Biz yuvadaki çocuklarla bir aile olduk' diyen Gülseren Oral şunları söyledi: "Emekli olalı 12 yıl oldu. Yuvadaki çocukların ayrı yaş gruplarından oluşmasından dolayı öğretmenleri ödevlerine yetişemiyorlar. Eşimle birlikte yurt öğretmenlerine yardımcı oluyoruz. Çocuklar okuldan çıktıktan sonra yuvaya geliyoruz. Önce günlük ödevlerini tamamlıyoruz. Çocukların ayrı yaş gruplarından olmasından dolayı bölünemiyoruz. Ödevler çok, vaktimiz yetmiyor. Ödeve de yetişemiyoruz. Gönüllü öğretmenlik inanılmaz bir duygu. Bunu burda kişilerin gelip yaşaması lazım. Bu manevi huzuru anlatamam. Bir çocuğa yararlı olmak yeni bir şeyler öğretmek çok güzel."

Türkiye'nin Geleceği Olacaklar

Emekli öğretmenlere ve eğitim fakültelerinde okuyan öğrencilere yuvadaki çocukların eğitimlerine yardımcı olmaları için çağrıda bulunan Oral; "Eğitim fakültesinde okuyan öğrenciler ile emekli öğretmenlerden tek ricam günün bir yada iki saatini bu yuvaya ayırmaları. Bugün elinden tutuğumuz çocuklar yarın bir gün Türkiye'nin geleceği olacaklar." dedi.

Sevgi Karşılığı Çalışıyoruz

Yuvadaki çocukların yanlız giyime ve yemeğe ihtiyaç duymadıklarını, onların en çok anne ve baba sevgisine özlem duyduğunu anlatan Oral, yaptıkları gönüllü hizmeti bırakmayı hiç düşünmediklerini ifade etti. Yuvadaki çocukların eğitimleriyle ilgilenmenin heyecan verici olduğunu kaydeden Oral, sözlerini şöyle sürdürdü; "Emelilikten önce ücretle çalışıyorduk. Burada sevgi karşılığı çalışıyoruz. Gönüllü aile olduk. O kadar gönüllü olduk ki şimdi bırakmaya gönlümüz varmıyor. O açıdan çok doğru bir şey yapmışız. Keşke bunu 20 yıl önce yapmış olsaydık. Şimdi onların güzel günlerini görebilseydik. Bu maratonu bitirmeden bırakmayacağız. Bir sürü yüksekokul mezunu öğrenciler ile emekli öğretmenler var. Lokal ve kahvelerde oyun oynayacaklarına bir iki saatlerini buradaki çocuklara ayırsınlar. Hiç bir şey yapmasalar ödevlerini kontrol etseler veya okuma hızlarını arttırmak için hikaye kitabı alsalar o bile yeterli olur."

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]