Mescid-i Aksa baskını Sapanca'da protesto edildi

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını, Sapanca ilçesinde protesto edildi.

Sapanca Kent Meydanı’nında bir araya gelen Sapanca Bilgi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SABED), Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER)  ve İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı üyelerinden oluşan grup, sık sık tekbir getirerek, "Katil İsrail, Filistin\'den defol ", "Yaşasın Aksa intifadası", “Yaşasın küresel intifada” sloganları attı.

Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan SABED Başkanı Ömer Sevim, her türlü zulmü ve cinayeti kendisine hak gören siyonist katillerin dünyanın gözlerinin önünde pervasızca davranmaya devam ettiklerini söyledi.

Saldırıların sıradan değil, İslam ve Müslüman alemine yapıldığını vurgulayan Sevim, “Bilhassa 2011 yılında başlayan Ortadoğu intifadaları ile değişen konsept ve dengeler ne olursa olsun siyonistlerin tutumları değişmiyor. Filistin toprakları üzerinde adeta ur gibi, etrafına hastalık ve zulüm yayan siyonist İsrail’in son olarak Mescidi Aksa’ya yapmış olduğu alçakça saldırılar, sıradan değil, İslam’ın ve Müslümanların izzetine yapılmış saldırılardır” şeklinde konuştu.

“Müslümanlar, aziz bildikleri değerleri korumak ve kollamak için yılmadan mücadeleye devam edeceklerdir. Mescid-i Aksa da Müslümanlar için çok önemli ve sembolik değeri olan Harem-i Şerif’tir“ diyen Sevim, Harem-i Şerif’in yıllardır siyonist çetelerin işgali altında olduğunu vurguladı.

Sevim, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sapancalı ve Sakaryalı Müslümanlar olarak bu ilkenin unutulmaması gerektiğinin altını çiziyoruz. Bu anlamda İsrail\'i şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.  İsrail ateşle oynuyor. Bunun farkına varmalı, aksi halde kendi tutuşturduğu bu ateşte yanıp kül olacaktır. Aksa’ya sahip çıkma sorumluluğu İslam ümmetinin omuzlarındadır."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]