Meral Akşener, Bakın Başbakan'ı Kime Benzetti?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olarak ana muhalefet partisinin avukat, Başbakan'ın da savcı gibi davranmasının hoş olmadığını belirterek, "Siyasetin soruşturmadan elini çekmesi gerekiyor." dedi.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde partisinin ilçe kadın kolları tarafından düzenlenen 'Kadının Siyasetteki Yeri' konulu toplantıya katılan Akşener, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, Ergenekon soruşturmasının hukukun üstünlüğü ve hukuk kuralları içinde yürütülmesi gerektiğini söyledi. 

Ana Muhalefet Partisi Avukatı, Sayın Başbakan Savcısı

Parti olarak soruşturmaya verilen Ergenekon ismine karşı olduklarını anlatan Akşener, "Bizim terör örgütü diye tariflenen yapının ismine itirazımız var. Ergenekon terör örgütü denmesine itirazımız var. Ergenekon bizlerin ve bu ülkede yaşayanların çok değer verdiği efsanenin ismi. Bunun haricinde geri kalan kim ne hangi suçu işlemişse, ne yapmışsa, yanlış ne varsa tabii ki hukukun üstünlüğü çerçevesinde gereken yapılmalıdır. Partimizin resmi görüşü de bu. Benim de eski içişleri bakanı olarak şahsi görüşüm budur. Siyasette sanki ana muhalefet partisi avukatı, sayın Başbakan savcısı. Bu görüntünün hoş olmadığını düşünüyorum. Siyasetin soruşturmadan elini çekmesi gerektiğini düşünüyorum." ifadelerine yer verdi.

Ergenekon'a Odaklanmak Doğru Değil

Yerel seçimlere gidilirken ülke gündeminin Ergenekon'a odaklanmasının doğru olmadığını düşündüğünü ifade eden Akşener, 2007 genel seçimlerinede çok farklı bir tartışmayla gidildiğini dile getirdi. Genel seçimlere kadınların kıyafeti üzerinden yapılan tartışmalarla gidildiğini kaydeden Akşener, gerçek gündemin kesin olarak tartışılmadığını belirtti.

Yaklaşan seçimler öncesi vatandaşın sorunlarının tartışılması gerektiğini vurgulayan Akşener, şunları söyledi: "Seçimlere yaklaşırken gündemin yerli yerinde olması lazım. Bizim ve diğer partilerin belediye başkan adaylarının vatandaşlar için ne yapacaklarının ve nasıl daha iyi yapacaklarının sorgulandığı bir süreç olmalıdır. 2007 seçimlerinede çok farklı bir tartışmayla girdik. Asıl gündem kesin olarak tartışılmadı. Sonuçta da insanlar oy verirken kendi yararına olacak sorgulamaların dışındaki gerekçelerle oy verdiler. AK Parti'ye oy vermiş olabilirler, bunu tartışmıyorum. Ama gerekçeler farklıydı. O dönem bana Bakırköy'ün orta yerinde insanlar laikliği koruyacağıma yemin ettirdiler. Esenler'in orta yerinde de bana Müslümanlığı koruyacağıma yönelik yemin ettirmeye kalkıştılar. Böyle bir eksende seçime gidilmesinin doğru olmadığını biliyorum. İnsanları birbirinden ayırmak çok yanlış. Bu yerel seçimlere giderken Ergenekon soruşturması yürüsün. O savcıların işi. Hukukun üstünlüğü çerçevesinde kim ne halt ettiyse gereği yapılsın. Burada sorgulanması gereken belediye başkan adaylarının ne yapacağı. Sapla samanı birbirine karıştırmamamız lazım."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]